LimburgActueel.beKoude, verkleumde handen op de fiets zijn verleden tijd!

Door Redactie - 24 februari 2017 - 3500 - Wetenschap & Innovatie

JoTo: onder die naam richtten de studenten elektromechanica PXL Michiel Linkens, Nicolas Rys, Stef Van Petegem en Dimitry Bamps onlangs een eigen small business project op. Dat is een studentenonderneming onder de vleugels van vzw Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo). Sinds kort lanceerden ze ook hun eerste product op de markt: een fietshandvatverwarmer.“Wat we doen is nieuw en niet nieuw. Op zich bestaan er al wel producten waarmee je je handen kan verwarmen, maar die hebben elk zo hun problemen."

 Koude, verkleumde handen op de fiets zijn verleden tijd!
Foto's: PXL"Speciale verwarmde handschoenen zijn heel efficiënt, maar voor een kwaliteitsvol paar betaal je al gauw meer dan 100 euro, een veelvoud van de 25 euro die wij vragen. Ook bestaan er verwarmde handschoenen die al voorgemonteerd staan op je fietshandvaten, maar waarmee je nog moeilijk je remmen kan gebruiken en die je dus minder veiligheidsgevoel geven op je fiets.”

Het principe is vrij eenvoudig: je krijgt twee elektrisch opwarmbare omhulsels die je heel makkelijk over je fietshandvaten kan bevestigen, met klittenband of elastiek. Ze zijn verbonden met een powerbank, waardoor je al na één minuut fietsen verwarmde handvaten hebt. Na vijf minuten hebben de handvaten een stabiele, warme temperatuur.

"Wat we doen, is eigenlijk het systeem dat je soms als optie hebt op een motorfiets, vertalen naar de fiets. Voor fietsen bestond dat nog niet. Doordat de onderdelen makkelijk monteer- en afneembaar zijn, gaan we ook diefstal tegen.”

Intussen hebben de studenten hun eerste 10 stuks aan de man gebracht. “Maar we mikken uiteraard heel wat hoger. We willen vooral recreatieve fietsers en fietsclubs aanspreken, zodat we snel grotere aantallen bereiken.”

Begeleidende docenten Pina Cimino en Frank Joosten zijn er gerust op. “Of het product even grote verkoopsaantallen haalt als dat van hun voorgangers, valt nog af te wachten, maar aan de inzet en ondernemingszin van de studenten zal het in ieder geval niet liggen. En net dat blijft het hoofddoel van zo’n small business project.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139