LimburgActueel.beNicola Philippaerts staat dicht bij wereldbekerfinale

Door Redactie - 23 februari 2017 - 3670 - Sport

Nicola Philippaerts reist donderdagochtend af naar Göteborg, waar hij zondag deelneemt aan de laatste Europese wereldbekermanche. In de voorlopige tussenstand staat Philippaerts op de 13e plaats met 39 punten. De top 18 plaatst zich voor de finale van de wereldbeker, die van 29 maart tot en met 2 april georganiseerd wordt in het Amerikaanse Omaha. Broer Olivier Philippaerts ziet af van deelname aan de wereldbekermanche in Göteborg, nadat hij eerder deze week tijdens een training serieus ten val kwam.

Nicola Philippaerts staat dicht bij wereldbekerfinale
Foto: Philippaerts/sportscommunicationDe 23 jarige Nicola Philippaerts heeft goede herinneringen aan Göteborg. “In 2014 won ik er mijn eerste en voorlopig enige wereldbekerwedstrijd. De honger is bijzonder groot om dit weekend hetzelfde te doen, maar eenvoudig is dat natuurlijk niet. De Zweedse manche ligt me ook na aan het hart vanwege mijn partnership met H&M. Dit is hun wedstrijd en ik ben fier dat ik hen op het hoogste niveau mag vertegenwoordigen."

"In de tussenstand van de wereldbeker sta ik op de 13e plaats. De top 18 plaatst zich voor de wereldbekerfinale. Mijn voorsprong op het duo dat momenteel op de 18e plaats staat bedraagt 5 punten. De kans dat ik me plaats voor de finale bestaat maar zekerheid is er niet. Het komt erop aan om zondag goed te presteren. Ik heb vertrouwen in H&M Harley van de Bisschop. In Bordeaux was hij iets minder, maar in Zürich scoorden we wel punten.”

Nicola Philippaerts neemt morgen alleen het vliegtuig richting Göteborg. “Olivier kwam dinsdag ten val tijdens een training en liep daarbij een lichte hersenschudding op. Op doktersadvies zal hij enkele dagen rust nemen” zegt vader Ludo Philippaerts.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139