LimburgActueel.beOp zoek naar de volgende Eames bij Piet Stockmans studio

Door Dominique Vreven - 22 februari 2017 - 3600 - Cultuur

In het kielzog van de grote Eames-tentoonstelling in C-mine Genk, pakt de Powers of Materials-expo (tot 28 mei) in de Piet Stockmans studio uit met een intrigerende tentoonstelling rond vormelijke, technologische en materiaal-technische innovaties in design. Curator Karen Wuytens selecteerde samen met Cultuurplatform Design twaalf ontwerpers die baanbrekend werk verricht hebben in materie, productieproces dan wel ontwerp. Lees er alvast meer over bij LimburgActueel.

Op zoek naar de volgende Eames bij Piet Stockmans studio
Foto: J.WelkenhuyzenPowers of Materials toont het grensverleggende werk van twaalf designers: van Maarten Van Severen over Roel Vandebeek en Xavier Lust tot Piet Stockmans. Ontwerpers die het verschil maken zowel in materiaalgebruik of toepassing als vormelijk. Net zoals het Eames-echtpaar met plywood en kunststof baanbrekend waren, wijzen de twaalf ontwerpers in Powers of Materials de weg naar de toekomst.

“Deze visie, waarin creatief denken en flexibel handelen samenvallen, vormt het creatieve denkmodel dat we ook in Limburg graag toepassen”, aldus gedeputeerde Igor Philtjens. Powers of Materials presenteert in Studio Pieter Stockmans op C-mine werk dat effectief een invloed heeft op of het verschil maakt in de commerciële markt.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139