LimburgActueel.beGelko Hasselt plaatst zich voor finale Beker van Belgie

Door Rony Maes - 21 februari 2017 - 3500 - Sport

Voor het eerst in zijn recente geschiedenis doet Gelko Hasselt mee voor een prijs. Na 4-2 winst tegen Proost Lier speelt het op 1 mei de finale voor de Beker van België tegen Halle Gooik. LimburgActueel sprak met de Hasseltse uitblinkers Ibrahim Adnane en doelman Dries Lahraoui.

Gelko Hasselt plaatst zich voor finale Beker van Belgie
Foto: H.Appeltans

Voor deze belangrijke wedstrijd kon coach Frank Luypaert opnieuw beschikken over kapitein Reda Dahbi. Tegenstander Proost Lier werd gecoacht door Zonhovenaar Bart Schapmans. Na een voorzichtig begin met kansen aan beide kanten scoorde Adnane zijn eerste doelpunt van 2017. Hij werkte een hoekschop binnen (1-0). Lier was hierdoor niet van de wijs en het bleef dreigen onder impuls van een sterk spelende Ayoub. Naar het einde van de eerste helft was Kaddouri dichtbij de 2-0 en schoot Lolo op Mageren. 2 Seconden voor rust viel nog enigszins verrassend de 2-0: Adnane scoorde op aangeven van Carsi.

Nadat Carsi in het begin van de tweede helft de lat trof en Reda in het zijnet schoot zorgde Durakovic onverwacht voor 2-1. Even later verhinderde Lahraoui de 2-2. De 3-1 na een mooie solo-actie van Adnane bracht even wat ontspanning. Lier vond evenwel een tweede adem en bij momenten stond Lahraoui in een schietkraam tot in de 13de minuut Ayoub er 3-2 van maakte. Even voordien had Harram nog een grote kans gemist. Atsouki had enkele minuten later de gelijkmaker aan de voet, maar Lahraoui redde opnieuw knap.

Vier minuten voor tijd nam Lolo met de 4-2 alle twijfels weg. Nadien was het genieten voor de talrijke supporters. Vanuit de tribunes startte een feest dat na het eindsignaal op het veld werd verder gezet. Gelko Hasselt speelt op maandag 1 mei in Gent de finale tegen eeuwige rivaal Halle Gooik, dat FT Antwerpen versloeg met 8-2.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139