LimburgActueel.beSimon Ooms van Initia Hasselt naar Cesson-Rennes

Door Rony Maes - 20 februari 2017 - 3500 - Sport

Simon Ooms, speler van de nationale handbalploeg, verlaat eind dit seizoen Hubo Initia Hasselt om prof te worden in de Franse competitie bij Cesson-Rennes, de club waar bondscoach Yérime Sylla trainer is. Ooms ondertekende een contract voor drie seizoenen. De Limburger is al de vierde Belgische international die prof wordt bij Cesson-Rennes. Jef Lettens maakte vorig seizoen de overstap. Begin dit jaar ondertekende Arber Qerimi een overeenkomst en nog maar gisteren raakte bekend dat Thomas Bolaers ook naar Cesson-Rennes trekt.

Simon Ooms van Initia Hasselt naar Cesson-Rennes
Foto: A.Haquenne (KBHB)“Dit is een geweldige kans en ik kijk er enorm naar uit. Ik had er ooit van gedroomd om prof te kunnen worden maar ik had nooit gedacht dat dit ooit werkelijkheid zou worden”, aldus Simon Ooms. “Recentelijk deed Yérime Sylla mij een voorstel. Ik heb er heel even moeten over nadenken, want ik was ingesteld op een leven als amateur die daarnaast een job zou uitvoeren. Nu word ik prof en dat is toch wel een heel verschil."

"Dit is een geweldige kans en ik kijk er enorm naar uit. Het zal aanpassen worden, maar dat schrikt me niet af. Ik wil me zo goed mogelijk integreren, leren van mijn medespelers om nadien speelminuten te vergaren. Mijn toekomst als prof is verzekerd en dat motiveert me nog meer om in schoonheid afscheid te nemen van mijn huidige club Hubo Initia Hasselt."

"Ik ben hen enorm dankbaar voor de kansen die ik gekregen heb. We zijn nog actief op drie fronten en ik wil afscheid nemen in schoonheid. Volgende week spelen we de final four van de BENE-League. Nadien volgen nog de halve finales van de Beker van België handbal en de play-offs. Het zou fantastisch zijn om Hasselt te kunnen uitzwaaien met één of meerdere prijzen.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139