LimburgActueel.beEnkel doelpunten blijven uit in Leopoldsburg-Betekom

Door Rony Maes - 20 februari 2017 - 3970 - Sport

Ondanks drie grote kansen voor Leopoldsburg in het eerste halfuur en een strafschop voor Betekom bleef het 0-0. We vroegen reacties aan doelman Steven Frederix van ESK Leopoldsburg en de coach van Betekom (Jean-Pierre) Jempi Custers, die vroeger nog speelde voor KRC Genk en FC Beringen. Lees hier tevens het wedstrijdverslag.

Enkel doelpunten blijven uit in Leopoldsburg-Betekom
Foto: Computermeester.be

Bij Leopoldsburg miste Thieu Mertens de geschorsten Grevendonck en Cools. Hierdoor mochten Foglia en Del Freo starten. Molenberghs is voor langere tijd uit met een meniscusletsel. De thuisploeg startte furieus en kreeg in het eerste kwartier twee grote kansen langs Smeets. Verder schoot Robbe Claes, die zijn vertrek naar Balen aankondigde, op het half uur nog eens nipt over. De laatste kans was voor Vandebroeck. Nadien nam Betekom het initiatief over en vlak voor rust was er een uitstekende redding van Frederix nodig op een uitbraak van De Winter.

In de tweede helft bleven de kansen schaars. De grootste was voor de bezoekers. In de 62ste minuut beging Del Freo handsspel op een voorzet van Janssens. De strafschop werd genomen door Janssens, maar hij stuitte op de voet van Frederix. Door het 0-0 gelijkspel behoudt Leopoldsburg zijn positie in de middenmoot. Reeksgenoten Wellen (2-1 bij Eppegem) en Helson (3-1 bij St. Lenaarts) verloren. Pelt speelde ook 0-0 bij Nijlen. Volgend weekend wordt er niet gespeeld in de 3de amateurliga B.

Ander Limburgs voetbalnieuws
In 1A verloor STVV ondanks een 0-1 van Bolingoli aan de rust uiteindelijk met 4-1 van Zulte Waregem. KRC Genk kwam mede door een gemiste strafschop van Pozuelo niet verder dan 1-1 tegen Charleroi. Donderdag speelt het zijn thuiswedstrijd in de 16de finale van de Europa League tegen het Roemeens Astra Giurgiu. De aftrap is om 21u05. De heenwedstrijd eindigde donderdag op 2-2. Voor de kompetitie trekt het zondag om 18u00 naar Anderlecht. STVV speelt zaterdag om 18u00 in Charleroi.

In 1B zorgde Lommel voor een kleine verrassing door 1-1 gelijk te spelen tegen Lierse. Zondag om 16 u. speelt Lommel zijn laatste kompetitiewedstrijd op Antwerp. In de eerste klasse amateurs won Sporting Hasselt met 2-0 van Dender, na doelpunten van Sidibe en Matland. Patro Eisden verloor in Heist met 2-0. Volgend weekend is een vrij weekend omwille van Karnaval.

Deze pauze geldt ook voor de ploegen in de tweede amateurklasse B. Hierin versloeg THES Tempo Overijse met 1-0 en wordt het de nieuwe leider. Bocholt versloeg Hoogstraten met 4-0 en Spouwen Mopertingen behaalde een 0-3 zege in Tienen. Hades stuntte met een 1-1 gelijkspel bij leider Berchem.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139