Het is vandaag Woensdag, 29 Maart 2017

Twaalf gastheren maken je wegwijs in Bosland

12 vertegenwoordigers uit de toeristisch-recreatieve sector volgden de afgelopen maanden een intensieve opleiding als Boslandgastheer. Die opleiding is nu afgerond. Vandaag kregen ze hun officiële erkenning als gastheer. De gastheren zijn helemaal mee met het aanbod, de visie en de waarden van Bosland. Ze vertellen over wat er zoal te doen is in de regio, welke streekproducten voorhanden zijn en waarom Bosland uniek is.

Twaalf gastheren maken je wegwijs in Bosland
Foto: J.Clerix

Bosland lanceerde het initiatief om het toenemende aantal toeristen te voorzien van de juiste informatie. De populariteit van Bosland stijgt, dus is het nodig dat er per regio iemand klaarstaat om de toeristen op te vangen voor vragen en advies.

In Overpelt vind je de gastheren bij S&R Dommelslag, ijssalon ’t Ezelsbrugske, B&B ’t Pleintje en bistro hotel De Secretaris. Hechtel-Eksel heeft haar gastheren verdeeld over B&B De Paenhoeve, traiteur Barbelicious, B&B Sneprooi en vakantiecentrum De Lage Kempen. In Lommel kan je ten slotte terecht in ijssalon De Weteringshoeve, brasserie De Lossing, Center Parcs De Vossemeren en Camping Sjorovo.

Bosland is het grootste aaneengesloten bos- en natuurgebied van Vlaanderen. Het beslaat de volledige oppervlakte van de gemeenten Hechtel-Eksel en Overpelt en de Stad Lommel, en is een samenwerking van de drie gemeentebesturen, Regionaal Landschap Lage Kempen, Toerisme Limburg en het Agentschap voor Natuur en Bos. Het is de doelstelling van deze partners om al dit moois te behouden, maar ook waar mogelijk open te stellen voor het publiek.

"Wij richten ons daarbij vooral op kinderen, omdat we geloven dat we hen, indien we hen van jongs af aan met de natuur in contact brengen, kunnen laten opgroeien tot bewuste burgers die respectvol omgaan met de uitzonderlijke natuurlijke rijkdom van Bosland en de rest van Vlaanderen."