LimburgActueel.beLommel tovert oude vlaggenstock om tot hippe winkeltassen

Door Redactie - 16 februari 2017 - 3920 - Showbizz & Lifestyle

In Lommel belanden afgedankte vlaggen niet langer op de afvalberg. Dankzij de creatieve medewerkers van het naaiatelier van Flagbag werd de vlaggenstock van Lommel omgetoverd tot een eerste lading hippe winkeltassen. “Elke tas is uniek en een mooi aandenken aan één van de vele evenementen in onze stad", zegt schepen Kris Verduyckt.

Lommel tovert oude vlaggenstock om tot hippe winkeltassen
Foto's: stad LommelFlagbag maakt al een aantal jaren van de nood een deugd. “Afval wordt de nieuwe grondstof voor coole designobjecten. Wij creëren hippe en unieke gadgets door optimale recyclage en sociale tewerkstelling. Drie duurzame vliegen in één klap", zegt Bert Melaer van Flagbag.

In de loop der jaren verzamelde de stad een hele collectie vlaggen. “Vaak zijn die slechts éénmalig gebruikt voor een promotiecampagne en dus nog in goede staat. Ze gewoon weggooien zou jammer zijn én een hele belasting voor de afvalberg. Daarom dit initiatief,” aldus schepen Verduyckt.

“Een gedeelte van de Flagbags wordt gebruikt als relatiegeschenk voor de stad", besluit burgemeester Peter Vanvelthoven. “De rest wordt te koop aangeboden via de shop van Toerisme Lommel.” Er zijn 2 varianten beschikbaar. De tassen in Mesh-doek kosten 12 euro per stuk. De tassen in zeildoek zijn iets steviger en helemaal waterdicht en kosten 15 euro per stuk. Elke tas is uniek en een collectors item. De voorraad is beperkt, dus snel zijn is de boodschap.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139