LimburgActueel.beLimburgse drankjes, design en kunst in Helabar Hasselt

Door Dominique Vreven - 15 februari 2017 - 3500 - Showbizz & Lifestyle

Het voormalige Taratata-pand in de Minderbroedersstraat 5 wordt omgetoverd tot Helabar. Dat is een uniek winkel-koffie-cocktailconcept. Je kan er kennismaken met een aanbod van accessoires, kunst, nieuw design, meubels, concepten, innovaties uit Belgisch en Nederlands Limburg én genieten van een smakelijke koffie van Monx, glas wijn of een cocktail in de avonduren.

Limburgse drankjes, design en kunst in Helabar Hasselt
Foto's: D.Vreven/T.VandeputIn de Helabar kan je van 10 tot 18u00 cosy relaxen in de exclusieve Limburgse meubellijn van Jacobs interieur, C&P Furniture en een topinterieur van de jonge ondernemer Dimitry Schevenels. Verder kan je er kunst zien van ArtandAdvice en leuke hebbedingen kopen van onder meer Mister Louis, Les Facteurs en Eksturstore. Het Limburgse wijnhuis domein Sassenbroek schenkt er exclusief zijn wijn Claire Martin. ’s Avonds vanaf 18u00 wordt de locatie omgetoverd tot een cocktailbar met de creaties van de Limburgse bartender Lou Claessens.

De firma Monx serveert in de Helabar koffie van ambachtelijk gebrande Guatemala La Providencia of Rwanda 1000 Hills. De gebrande en gemalen koffiebonen worden er in zorgvuldig samengestelde en artistiek vormgegeven pakketten aangeboden. Monx is het geesteskind van koffie-afficionado’s Jan Kuppers (productdesigner-docent) en Wilfried Thuwis (IT-professional) uit Zonhoven die nog geen jaar geleden begonnen met een micro branderij en sindsdien school maken met uitgebalanceerde specialty coffee.

You are wanderful
In primeur voor België kan je exclusief in de Helabar de 'You are wanderful'- limited Sonja edition Box kopen. “Onze provincie heeft enkele van de grootste designers van de 21ste eeuw op vlak van design en mode voortgebracht die Limburg op de wereldkaart zetten”, stelt gedeputeerde Igor Philtjens. “Met het naslagwerk verschenen bij uitgeverij Lannoo ‘We are Wanderful’ zetten we de schijnwerpers op al die bijzondere persoonlijkheden." Het boek wordt vergezeld van 2 op-en top Limburgse koffiekopjes en schoteltjes. 15 Limburgse kunstenaars en illustratoren beschilderden, in beperkte oplage, het wereldberoemde Sonja-kopje van Piet Stockmans met de hand.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139