LimburgActueel.beSTVV geen partij voor een gretig KRC Genk

Door Rony Maes - 13 februari 2017 - 3800 - Sport

STVV, dat de jongste weken goed op dreef was, stond in de derby tegen KRC Genk nérgens en verloor terecht met niet eens overdreven cijfers 0-3. LimburgActueel vroeg reacties aan Pieter Gerkens van STVV en Leandro Trossard van KRC Genk. Lees hier tevens het volledige wedstrijdverslag.

STVV geen partij voor een gretig KRC Genk
Foto: E.Vanschoonbeek

Voor de Limburgse derby waren vrijdagavond ruim 11.000 toeschouwers in Stayen. Bij de thuisploeg koos Leko ervoor om zoals tegen KV Oostende Janssens vooraan naast Vetokele te laten starten. Stuivenberg beschikte na de midweek wedstrijd opnieuw over zijn basis elftal met Samatta als diepe spits.

Het was wachten tot de 24ste minuut voor een eerste doelkans. Schrijvers schoot toen van dichtbij op Pirard. KRC Genk deed in het laatste kwartier de wedstrijd volledig naar zijn kant kantelen. In de 36ste minuut viel de 0-1.

Overhoeks hoog in doel
Bagayoko gaf de bal slecht naar het midden. Een goed spelende Berge intercepteerde en gaf door aan Schrijvers die voor doel Pozuelo vond. De Spanjaard schoot voorbij een machteloze Pirard. Drie minuten later stond het al 0-2. Samatta kon vrij gemakkelijk de tweede binnen koppen toen Pirard uitgleed bij de voorzet van Pozuelo. Voor rust zorgde Malinovskyi op aangeven van Trossard voor 0-3 toen hij in een tijd de bal overhoeks hoog in doel schoot.

Hardnekkig euvel
De tweede helft werd zo een formaliteit, al had de score veel hoger kunnen oplopen. Genk herviel echter in zijn euvel van kansen de nek omwringen. Zo waren er mogelijkheden voor Schrijvers en schoot Samatta nog eens tegen de lat. Voor STVV had de eerredder ook gekund, maar Ryan toonde zich een betrouwbaar sluitstuk op pogingen van Boli en Gerkens.

Door de overwinning blijft Genk de Top zes in het vizier houden. Volgende zondag om 20u00 ontvangt het in dat kader Charleroi in een zes punten wedstrijd. Eerst is er echter donderdag om 19u00 de heenwedstrijd in de 16de finales van de Europa League bij het Roemeense Astra Giurgiu. STVV, dat zaterdag om 20u30 bij Zulte Waregem speelt, behoudt op vier speeldagen van het einde van de kompetitie acht punten voorsprong op nr. 16 Moeskroen.

Tien punten achterstand
In 1 B verloor Lommel nu ook bij OHL. Ondanks een 0-1 voorsprong, op strafschop van Scheelen, stond het aan de rust 2-1 na een doelpunt van Storm en een own doelpunt van Lenaerts. In de tweede helft veranderde er niets meer aan de stand, zodat Lommel nu al tien punten achterstand op OHL en Cercle Brugge heeft. Vrijdag om 20u30 ontvangt het thuis Lierse, de nieuwe leider in het tweede periodekampioenschap na een 0-2 zege op Antwerp.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139