LimburgActueel.beGeestelijke Gezondheidszorg Sint-Truiden lanceert uniek kaartspel

Door Redactie - 10 februari 2017 - 3800 - Samenleving

‘Open kaart, gezond van geest’ is een uniek, nieuw kaartspel dat de spelers op een vlotte en aangename manier laat nadenken over hun lichamelijk, geestelijk en sociaal welbevinden. Het spel werd gerealiseerd in het kader van 175 jaar Geestelijke Gezondheidszorg in Sint-Truiden. "In onze huidige maatschappij stijgt de druk om het goed te doen en te presteren. Tegelijkertijd wordt het steeds moeilijker om onze kwetsbaarheden met elkaar te delen. Wanneer iemand je vraagt hoe het gaat, antwoord je automatisch ‘goed’. Dit spel wil mee het taboe rond kwetsbaarheden doorbreken", klinkt het bij psychiatrisch ziekenhuis Asster.

Geestelijke Gezondheidszorg Sint-Truiden lanceert uniek kaartspel
Foto's: Geestelijke Gezondheidszorg Sint-TruidenHet spel wordt in 3 groepen gespeeld.  Dit kan in gezinsverband, met vrienden of in verenigingsverband. Het spel is geschikt voor volwassenen vanaf 18 jaar en er is geen voorkennis van de geestelijke gezondheidszorg vereist. De 3 groepen stellen alles in het werk om de eenzaamheid van hun personage te doorbreken, door een zo groot mogelijk sociaal netwerk rond hun personage uit te bouwen.

Het spel werd gerealiseerd door mensen die dagelijks in de zorg werken. Hun kennis en ervaringen stelde de uitvoering in staat om (zo goed als) alle thema’s die binnen geestelijke gezondheidszorg leven aan te raken. Denk daarbij aan dementie, alcohol, drugs, verstandelijke beperking, psychose, hechting, familiewerking,… Ook thema’s die je als mens persoonlijk raken, zoals gezond eten en bewegen, seksualiteit, vriendschap, troost, geloof, natuur, gezelligheid, orde, zelfinzicht, ... komen aan bod.

Bestel jouw kaartspel via www.gewoonbijzondergewoon.be. De kostprijs is 10 euro.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139