LimburgActueel.beLommel United opnieuw de Pineut

Door Rony Maes - 06 februari 2017 - 3920 - Sport

Toen de wedstrijd tot frustratie van Lommel en zijn supporters opnieuw geen thuisoverwinning leek op te leveren scoorde Cercle aanwinst Mboyo in de 92ste minuut nog vanuit buitenspel. Dat de poppen nadien aan het dansen gingen was een logisch gevolg. We spraken na afloop met kapitein Wouter Scheelen, die ondanks zijn grote verontwaardiging, correct analyseerde. Lees hier tevens het volledige wedstrijdverslag!

Lommel United opnieuw de Pineut
Foto: S.Volders (Lommelunited.be)

Een goede 1.000 toeschouwers zagen vrijdagavond Lommel op zoek gaan naar zijn eerste thuisoverwinning in de Proximus League tegen Cercle Brugge, de slechtste uitploeg met 6 op 36. Bij Lommel ontbraken Christophe Bertjens en Yassin Gueroui. Daarom stonden Valcke vooraan en Schils op het middenveld aan de aftrap. Bij de bezoekers ook een hele reeks gekwetsten. Aanwinst Mboyo begon op de bank.

De eerste grote kans was voor Sam Valcke, die na 22 seconden tegen zijn ex-club de bal rakelings naast schoot. Hierbij kwetste hij zich evenwel en na 9 minuten mocht wintertransfer Nicolas Orye voor amper een uur invallen. De rest van de eerste helft was om snel te vergeten.

In de tweede helft zorgde Molenberghs voor het eerste gevaar. Zijn omhaal ging over. In de 55ste minuut was Kis dicht bij de 0-1. Hij ging vlot voorbij een te ver uitkomende Bertrams, maar zijn bal ging tegen de paal. Even later reageerde Bertrams attent op een poging van Yagan. Na dit sterk begin van de bezoekers nam Lommel het initiatief over, maar Maletic miste eerst een open doelkans en zag even later zijn bal op de lijn gered. Invaller De Bruyn kreeg nadien ook nog scoremogelijkheden.

Belegering van de scheids
Het slot was heftig. In de 85ste minuut kopte Corstjens knap een hoekschop van Deferm richting doel, waar Nardi redde. Dat dit achter de lijn gebeurde werd niet opgemerkt door de scheidsrechter. Tot overmaat van ramp kon invaller Mboyo in de 92ste minuut vanuit buitenspel nog de 0-1 scoren. Zo werd Lommel voor de derde keer op rij slachtoffer van een verkeerde scheidsrechterlijke beslissing. Wat volgde was een belegering van scheidsrechter Hambrouck en zijn team, een tweede gele kaart voor Corstjens en een opstoot tussen Lommelsupporters en de Brusselse Mboyo-clan.

Kortom alleen maar verliezers aan de Gestelse Dijk. In de rangschikking heeft Lommel zeven punten achterstand op OHL, waar het zaterdag om 17u00 zijn volgende wedstrijd speelt.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139