LimburgActueel.beOutfit in metaal van Nadia Simeonova wint modewedstrijd Toplas

Door Redactie - 31 januari 2017 - 3600 - Showbizz & Lifestyle

Ontwerp een damesoutfit in metaal: dat was de opdracht die de cursisten ‘Modeontwerp’ van SYNTRA Limburg meekregen van metaalverwerker Toplas uit Bree. Een jury van mode-experts koos voor het ontwerp van Nadia Simeonova. Toplas zal nu de meest moderne metaaltechnieken toepassen en het ontwerp omvormen tot een draagbaar stuk met perfecte snit. De geassembleerde outfit is vanaf 9 maart te bewonderen in Huis de Corswarem in Hasselt.

Outfit in metaal van Nadia Simeonova wint modewedstrijd Toplas
Foto: Syntra LimburgHet leek een gek idee: een wedstrijd uitschrijven om de meest modieuze damesoutfit in metaal te ontwerpen. Maar Frank en Martijn Geerits stapten er toch mee naar SYNTRA Limburg. De docenten en cursisten waren meteen gewonnen voor de uitdaging. Een jury met metaal- én mode-experts zoals Lore Langendries, Liesbeth Bartholome en Odette Bergmans evalueerden de creaties en kozen voor het ontwerp van cursiste Nadia Simeonova.

Experimenteren en omgooien
“Het was een pittige uitdaging. Metaal is geen alledaags materiaal voor modeontwerpers. Het gewicht, de plooibaarheid, het feit dat alles comfortabel draagbaar moet zijn. Ik heb veel kunnen experimenteren met papier en karton, veel uitgeprobeerd, omgegooid en vooral geleerd", vertelt winnares Simeonova. "Ik ben natuurlijk heel trots dat de jury voor mijn ontwerp koos. Ik hoop later ooit een eigen collectie uit te bouwen. Neen, niet per se in metaal", lacht ze.

De innovatieve wedstrijd is een goed voorbeeld van de manier waarop unieke vormen van samenwerking tot opportuniteiten leiden. Het ontwerp zet de veelzijdigheid van de opleiding modeontwerper bij SYNTRA Limburg extra in de kijker. Het snelgroeiende bedrijf Toplas uit Bree vestigt met dit prestigeproject de aandacht op zijn hoogtechnologische plaatbewerking en coating.

Ondernemen boeiend maken
Advertentiecampagnes en een expositie van de volledig afgewerkte outfit in Huis de Corswarem in Hasselt geven ontluikende talenten zoals Nadia Simeonova extra exposure. “Als ondernemers is het belangrijker dan ooit om ‘out of the box’ te denken, om buiten je comfortzone te treden", weten Frank en Martijn Geerits. "Met dit project tonen we niet alleen aan dat Toplas de meest minutieuze metaalontwerpen aankan, we leggen ook verbindingen met sectoren die heel ver van de metaalsector afstaan. Dat maakt ondernemen zo boeiend.”

Het uitgewerkte ontwerp van nabij bewonderen?
Van 9 maart tot 6 april is de metalen damesoutfit in een expositie te bewonderen in Huis de Corswarem, Maastrichterstraat 61-63 in Hasselt.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139