LimburgActueel.beLudo Philippaerts blikt tevreden terug op ruiterprestaties vier kinderen

Door Redactie - 21 januari 2017 - 3670 - Sport

Ludo Philippaerts blikt tevreden terug op het voorbije jaar. Nicola Philippaerts plaatste zich immers voor de wereldbekerfinale in Göteborg, mocht naar de Olympische Spelen en beëindigde het jaar bijzonder sterk met onder andere winst in Tryon. Maar ook voor Olivier Philippaerts was het sportief een uitstekend 2016, met als hoogtepunt de tweede plaats in de GP van Genève. Youngsters Thibault en Anthony lieten op hun jonge leeftijd eveneens mooie prestaties optekenen. Ludo vertelt je alles over de carrière van zijn kids én zijn management daarrond, vandaag bij LimburgActueel.

Ludo Philippaerts blikt tevreden terug op ruiterprestaties vier kinderen
Foto's: Philippaerts/sportscommunication-D.Caremans“Anthony is het jaar als een diesel begonnen omdat hij paardensport en voetbal combineert”, steekt Ludo Philippaerts van wal. “In mei deed hij het fantastisch op het BK met een bronzen medaille bij de pony’s en een zilveren bij de scholieren. Dat was voor hem het hoogtepunt van het seizoen. De voorbije twee maanden gaan zijn prestaties crescendo. Anthony presteerde sterk in Lichtenvoorde en ook in Mechelen heeft hij het goed gedaan. Je merkt wel dat hij nog wat ervaring mist, maar hij is ook nog maar 13. Hij kan het ook alleen maar leren door veel met de sport bezig te zijn. Daar gaan we de volgende maanden werk van maken.”

“Thibault is heel gedreven en heeft er, op een tegenvallend EK na, een goed jaar op zitten. Zijn pony was geblesseerd. Daar kon hij niets aan doen, dat hoort nu eenmaal bij de sport. Thibault eindigde als tweede in het BK bij de pony’s en stond samen met Anthony op het podium. Daarnaast verzamelde hij mooie resultaten in meerdere GP’s. Nu moeten we hem voorbereiden op de stap naar de junioren.”

Top 30 van de wereld
“Nicola en Olivier zijn nog maar 22 maar hebben op die leeftijd al zoveel gepresteerd”, zegt Ludo Philippaerts tevreden. “Sportief gezien was 2016 hun beste jaar ooit. De Olympische Spelen waren voor Nicola een afknapper, maar hij heeft zich nadien goed herpakt en hij kan, net als Olivier terugblikken op sterk einde van 2016. Nicola en Olivier hebben ook deelgenomen aan de Global Tour. Dat heeft hen een enorme boost gegeven en heeft hen in de top 30 van de wereld gebracht. Daar ben ik bijzonder fier op." Nicola staat momenteel 24e en komt binnenkort waarschijnlijk de top 20 binnen. Olivier staat op dit moment 28e op diezelfde wereldranglijst. Verdere hoogtepunten waren de resultaten in Parijs, Genève, Londen en Tryon.

Vinger aan de pols
Ludo Philippaerts werd in 2016 voltijds manager van zijn 4 zonen en is dag en nacht met de sport bezig. “De workload is zwaar, omdat ik voor 4 kinderen aan de bak moet. Ik dacht dat de stress nu wat zou afnemen maar het tegendeel is waar", lacht de Limburger. "Ik wil de vinger aan de pols houden en kruip daarom zelf af en toe nog op een paard om de kwaliteiten en minpunten van dat paard te ontdekken. Wat ik dan ervaar bespreek ik nadien met mijn zonen."

"Ik ben blij met wat 2016 ons heeft gegeven, maar 2017 moet gewoon nog beter worden. Ik leg de lat vrij hoog, maar dat is ook nodig om beter te worden. Mijn kinderen delen mijn ambitie. We moeten ervoor zorgen dat we de komende maanden hard werken, ons concentreren op de details die beter moeten zodat we klaar zijn voor alle uitdagingen die ons te wachten staan. Dat wordt een hele uitdaging, maar ik kijk er naar uit.”

 


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139