LimburgActueel.beAangekondigde controle van het Federaal Voedselagentschap

Door Redactie - 20 januari 2017 - 3580 - Actueel

Van 25 tot 31 januari 2017 organiseert het Federaal Voedselagentschap (FAVV) een aangekondigde controleactie in Beringen. Het doel van deze controleactie is om alle ondernemers actief in de voedselketen (slagers, bakkers, restaurants, detailhandels, grootkeukens, marktkramen, …) ertoe aan te zetten om altijd en overal in orde te zijn op vlak van voedselveiligheid. De actie past ook in de aanpak van het FAVV om ondernemers die actief zijn in de voedselketen te informeren en sensibiliseren en meer in het bijzonder van de kleinhandelaars van de B2C-sector.

Aangekondigde controle van het Federaal Voedselagentschap
Foto: PixabayIn samenwerking met de stad Beringen werd op 9 januari 2017 een opleidings- en informatiesessie georganiseerd door het FAVV en de Provinciale Controle-Eenheid Limburg. Er waren 56 aanwezige ondernemers uit Beringen die een toelichting kregen over de regelgeving omtrent voedselveiligheid. Ook heeft de PCE uitleg gegeven over het verloop en de belangrijkste punten van een inspectie om de bedrijven zo goed mogelijk voor te bereiden op het controlebezoek van het FAVV.

De checklists die gebruikt worden voor de controles zullen eerstdaags verschijnen op de website van het Agentschap www.favv.be. Alle hulpmiddelen die het FAVV ter beschikking stelt, zijn tevens beschikbaar op deze website. Voor meer informatie of vragen kunnen ondernemers bovendien terecht bij het FAVV of de dienst lokale economie van de stad Beringen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139