LimburgActueel.beWessem Belgium NV verankert haar activiteiten in Lanaken

Door Redactie - 19 januari 2017 - 3620 - Economie

Het gemeentebestuur van Lanaken en Wessem Belgium NV hebben deze week de verkoop van 2ha industriegrond in de industriezone Europark afgerond. Daarmee verankert Wessem Belgium NV haar activiteiten verder in Lanaken, waar het al meer dan 20 jaar een vestiging heeft. ”We komen tegemoet aan de vraag om haar logistieke activiteiten uit te breiden", reageert schepen Mark Curvers. "Het bedrijf staat in voor de op- en overslag van bulk- en stukgoed voor derden en de handel in zand en grind voor de betonindustrie en de bouwsector.”

Wessem Belgium NV verankert haar activiteiten in Lanaken
Foto: gemeente LanakenWessem Belgium is onderdeel van de WPS Group, met naast België ook vestigingen in Nederland. De onderneming is actief in diverse bedrijfstakken, met name in de chemische industrie, de (wegen)bouw, papierindustrie, recycling, de keramische industrie, de agrarische sector en de containerbranche. WPS Group heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een allround, grensverleggende, innovatieve, logistieke dienstverlener en is de thuishaven voor vele gerenommeerde klein- en grootschalige bedrijven in de directe regio, maar ook ver daarbuiten.

Nieuwe dynamiek teweeg brengen
Wessem is als Euregionale aanbieder van havenfaciliteiten, erg geschikt om een rechtstreekse aansluiting met de kade aan het Albertkanaal te realiseren, hetgeen een nieuwe dynamiek van vervoer over de weg, het water en het spoor in deze zone teweeg zal brengen. “Door de verdere verankering van Wessem Belgium in Lanaken, wordt bovendien niet alleen de tri-modaliteit van onze industriezone verder uitgebreid, maar worden bestaande samenwerkingen met gevestigde Lanakense bedrijven zoals Sappi, steen- en betonfabrieken, Meers, Wynands Bulk Care en Gobo verstevigd", weet Curvers.

Directe en indirecte jobs
"De uitbreiding van Wessem zorgt bovendien voor een directe en indirecte tewerkstelling van 10 tot 15 FTE’s. Door de diverse lopende aanvragen tot aankoop van gronden ervaren we dat ook andere bedrijven geloven in de kracht van onze industriezone in Lanaken. Onze doorgevoerde versoepeling van onze verkoopsvoorwaarden, onze financiële en fiscale stimuli van 2016 renderen!", besluit de schepen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139