LimburgActueel.beMinister Vandeurzen pakt tienerpooiers aan met nieuwe campagne

Door Redactie - 16 januari 2017 - 0000 - Politiek

Na het onderzoek naar slachtoffers van tienerpooiers op vraag van minister Jo Vandeurzen, lanceerde Child Focus vandaag de nieuwe website stopt ienerpooiers.be. “Het is belangrijk potentiële slachtoffers correct en indringend te informeren. De site stoptienerpooiers.be en de campagne ‘Laat je niet pakken’ confronteert hen onverbloemd en in duidelijke taal met de werkelijkheid. Wég is de romantiek die ooit met loverboys geassocieerd werd", zegt directeur Heidi De Pauw. Lees er vandaag meer over bij LimburgActueel.

Minister Vandeurzen pakt tienerpooiers aan met nieuwe campagne
Foto: archiefbeeld"Tienerpooiers zijn ordinaire mensenhandelaars, die jongeren uitbuiten in de prostitutie. De jongeren zelfn maar ook iedereen die hen omringt moeten dit weten. Ze moeten ook vernemen dat ze er niet alleen voor staan, en dat gepaste hulp en bijstand voor hen beschikbaar en toegankelijk is.” De nieuwe website richt zich met aangepaste boodschappen op drie doelgroepen. Eerst en vooral op de jongeren zelf, verder op ouders en vertrouwenspersonen, ten slotte op leerkrachten en hulpverleners.

Reële verhalen
Extra aandacht gaat uit naar risicoprofielen, signalen die erop kunnen wijzen dat iemand slachtoffer wordt of is, aan de werkwijze die tienerpooiers hanteren en vooral ook aan de wijze waarop je als jongere, ouder, leerkracht... hulp kan vinden. Op de website vind je tevens de campagnefilm, naast twee op reële verhalen gebaseerde nagespeelde getuigenissen van een slachtoffer en van een ouder.

Affiches en postkaarten op hotsports
Zo wel de site als de campagnespot worden door het agentschap Jongerenwelzijn gefinancierd en zullen ruim via sociale media worden gepromoot. Daarnaast worden affiches verdeeld in de middelbare scholen. Child Focus-vrijwilligers verspreiden postkaarten in zeven Vlaamse steden. Meer bepaald op hotspots die mogelijk door daders en slachtoffers gefrequenteerd worden, zoals nachtwinkels, snackbars, seksshops, hotels, discotheken en clubs.

In 2016 ontving Child Focus zestig meldingen over effectieve of vermoedelijke prostitutie van minderjarigen. 37 van deze meldingen kaderden in de tienerpooierproblematiek. Zes van deze laatste meldingen betroffen meisjes van veertien jaar of jonger.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139