LimburgActueel.beKlacht tegen OLS van tafel geveegd: schepen Imbornone volledig vrijgepleit

Door Redactie - 11 januari 2017 - 3630 - Politiek

Het bezwaar, door Daan Deckers (sp.a) ingediend tegen een beslissing van de gemeenteraad van Maasmechelen, waarbij er een éénmalige betoelaging van 290.000 euro werd toegestaan aan de VZW OLS 2016 teneinde de schulden van de organisatie te betalen, werd vandaag door de gouverneur integraal van tafel geveegd. “Natuurlijk ben ik blij met de beslissing van de gouverneur, al wist ik natuurlijk sowieso dat ik volledig ter goeder trouw en zelfs in het belang van onze gemeente in dit dossier gehandeld had”, reageert schepen Imbornone.

Klacht tegen OLS van tafel  geveegd: schepen Imbornone volledig vrijgepleit
Foto: gemeente MaasmechelenDeckers was van mening dat deze gemeenteraadsbeslissing diende vernietigd te worden, omdat er zou onvoldoende informatie gegeven zijn aan de gemeenteraad om een beslissing te nemen, er een overtreding zijn geweest van de wet op de overheidsopdrachten én er belangvermenging geweest zou zijn in hoofde van schepen Tanja Imbornone. In een besluit van 22 december besliste gouverneur Reynders echter resoluut dat geen van deze argumenten weerhouden kon worden.

Op de vraag of de schepen nu opgelucht is, reageert ze zakelijk en professioneel. “Ik wist dat er mij niets verweten kon worden en dat ik in eer en geweten gehandeld had. Ik ben vooral blij dat hiermee mijn naam 'gezuiverd' is en dat de leveranciers, maar meer nog de vele vrijwilligers, thans eindelijk betaald konden worden.”

Imbornone is ook niet rancuneus. “Al heb ik zijn klacht nooit begrepen, wil ik daar niet meer op terugkomen. Het enige dat hij verkregen heeft, is dat hij in de media is gekomen en dat vrijwilligers, maar ook leveranciers later moesten worden betaald. Hierdoor zijn er bijkomende kosten (intresten en schadevergoedingen) verschuldigd geworden, die dan ook nog een keer moeten worden betaald… jammer geld als je het mij vraagt.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139