LimburgActueel.beNieuwe stappen richting zelfregie voor kinderen en jongeren

Door Redactie - 05 januari 2017 - 0000 - Politiek

De persoonsvolgende convenant zal omgezet kunnen worden naar een persoonlijk assistentiebudget. Deze convenanten worden toegekend wanneer de ondersteuning als hoogdringend is beoordeeld. Het gevolg hiervan is dat de betrokkene zijn ondersteuning bij een voorziening of thuis kan organiseren. Het besluit hieromtrent dat de Vlaamse regering goedkeurde ligt nu voor advies bij de Raad van State. "De middelen kunnen besteed worden aan het aanwerven van een assistent, thuiszorg, een poetsdienst of er kan gebruik gemaakt worden van de ondersteuning vanuit een Multifunctioneel Centrum", licht minister Jo Vandeurzen toe.

Nieuwe stappen richting zelfregie voor kinderen en jongeren
Foto: Pixabay (rechtenvrij)"Zo krijgen ouders van kinderen of jongeren met een hoogdringende vraag al meer regie over de organisatie van de zorg en ondersteuning van hun kinderen in aanloop naar een globaal persoonsvolgend systeem op maat van kinderen en jongeren en betrokkenen die hen ondersteunen.”

Daarnaast wordt het uitbreidingsbeleid 2017 voor minderjarigen volledig toegekend in de vorm van persoonlijke assistentiebudgetten. Dit in aanloop naar de persoonsvolgende financiering. Verder zullen jongeren ouder dan 23 jaar die voor hun ondersteuning nog gebruik maken van een Multifunctioneel Centrum in 2017 een persoonsvolgend budget krijgen.

"Daardoor komen geleidelijk aan ongeveer 500 bestaande plaatsen vrij voor kinderen en jongeren. Hier kunnen dan opnieuw minderjarigen instromen, waarbij we vooral focussen op uitstroom uit de gemeenschapsinstellingen en zorg voor kinderen en jongeren met zware gedrags- en emotionele problemen", besluit de Limburgse politicus.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139