LimburgActueel.beGrootste investering in wandelknooppuntennetwerk van Bosland

Door Redactie - 04 januari 2017 - 3920 - Toerisme

Goed nieuws voor het wandelnetwerk in Bosland: Vlaams minister Ben Weyts investeert maar liefst 205.000 in het wandelknooppuntennetwerk van Bosland. Dat heeft momenteel verschillende prachtige wandelgebieden, verspreid over de drie Boslandgemeenten, Hechtel-Eksel, Overpelt en Lommel. Naar analogie van het befaamde fietsknooppuntennetwerk, investeert Toerisme Vlaanderen mee in een wandelknoppuntennetwerk, dat de wandelgebieden in Bosland met elkaar verbindt.

Grootste investering in wandelknooppuntennetwerk van Bosland
Foto: archiefbeeld"We zijn zeer dankbaar dat ook Toerisme Vlaanderen de meerwaarde van dit project voor Bosland ziet. Een dergelijk innovatief project zorgt er namelijk voor dat onze wandelgebieden naar een hoger niveau getild kunnen worden door ze voor onze wandelaars te ontsluiten", reageert schepen Raf Truyens. "We zijn ook heel blij dat het Regionaal Landschap Lage Kempen zijn schouders zet op de ontplooiing van het netwerk op het terrein."

"De subsidie voor dit project is een mooie erkenning voor het wandelnetwerk in Bosland. Het heeft namelijk een dubbele betekenis", alsnog burgemeester Jan Dalemans. "Het zorgt niet alleen ervoor dat de wandelnetwerken van Lommel, Overpelt en Hechtel-Eksel met elkaar verbonden zijn, maar het benadrukt ook nog eens de samenwerking tussen deze drie Boslandgemeenten."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139