LimburgActueel.beAhmadiyya-gemeenschap start 2017 met grote opruimactie in Beringen

Door Redactie - 03 januari 2017 - 3580 - Samenleving

De Ahmadiyya-moslimgemeenschap (afdeling Beringen) organiseerde op nieuwjaarsdag haar jaarlijkse opruimactie. Met een 10-tal vrijwilligers ruimden ze de buurt van de Randstraat op. Ze organiseerden deze actie in samenwerking met het stadsbestuur. Via activiteiten wordt de leer van de Islam, waar ‘reinheid en schoonheid’ een belangrijk deel van uitmaken, in praktijk omgezet, vaak ten dienste van de gemeenschap.

Ahmadiyya-gemeenschap start 2017 met grote opruimactie in Beringen
Foto: stad BeringenDe opruim die jaarlijks op nieuwjaarsdag wordt georganiseerd, is voor hen een symbolische start van het jaar. Met de bedoeling dat deze boodschap zich over heel het jaar weerspiegelt. Net als vorig jaar werd gekozen voor het speelplein en de spoorwegomgeving aan de Randstraat. Om 9 uur 's morgens begonnen een 10-tal vrijwilligers aan hun opdracht. Twee uur later hadden ze maar liefst 80 kg afval verzameld.

Het initiatief werd zeer gewaardeerd door de buurt. Buurtbewoners zorgden spontaan voor warme chocomelk als teken van hun waardering. Een lokale bakker bezorgde hen gratis brood. Ze waren erg onder de indruk van de actie.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139