LimburgActueel.bePhilippaertsen stellen zwaar teleur op Jumping Mechelen

Door Redactie - 30 december 2016 - 3670 - Sport

Olivier en Nicola Philippaerts zijn in de wereldbekermanche van Jumping Mechelen niet verder gekomen dan respectievelijk de 15e en 28e plaats. Een teleurstellend resultaat na de goede prestaties van de voorbije weken. In de tussenstand van de wereldbeker zakt Nicola van de 10e naar de 12e plaats. De Limburger blijft wel op koers voor de wereldbekerfinale die eind maart van start gaat in het Amerikaanse Omaha.

Philippaertsen stellen zwaar teleur op Jumping Mechelen
Foto's: Philippaerts/SportsCommunicationDinsdag vuurden de Philippaertsen tijdens de Landrover Masters een eerste ‘cartouche’ af. Beide broers pakten nipt naast de zege. Nicola Philippaerts en Chilli Willi presteerden sterk en eindigden op de tweede plaats. Olivier Philippaerts eindigde met H&M Forever d’Arco Ter Linden op de derde plaats.

Vorig jaar won Olivier Philippaerts de GP Sport Vlaanderen. Na een foutloos basisparcours leek Philippaerts op weg om zijn prestatie van vorig jaar over te doen maar hij werd nipt geklopt. Een derde plaats was zijn deel. Nicola Philippaerts liet in het basisparcours twee balken uit de lepels vallen. Voor hem geen barrage.

Niet zo snel van de wijs
Dé wedstrijd van Jumping Mechelen was de negende manche van de FEI wereldbeker. Na de goede prestaties van de voorbije weken, waren de verwachting bij Olivier en Nicola alsook bij de buitenwereld hoog gespannen. Helaas, het mocht niet zijn. Olivier leek op weg naar een foutloze ronde, maar stootte na de gevreesde driesprong toch een balk af. Broer Nicola Philippaerts liet twee balken naar beneden komen. Na afloop van de wedstrijd waren beide broers serieus ontgoocheld.

“Mijn paard heeft de voorbije twee maanden geen twee fouten meer gemaakt. Dat we vandaag net in Mechelen twee balken naar beneden laten komen is teleurstellend”, aldus Nicola Philippaerts. “Ik had gehoopt om beter te doen, maar het is niet anders. Op naar de volgende wedstrijd. Met druk heeft het niets te maken. Ik laat me niet zo snel van de wijs brengen. Ik heb twee fouten gemaakt en op dit betaal je dat cash. Het is jammer.”

Alles in functie van Mechelen
“Dit is heel zuur”, reageert Olivier Philippaerts. “Ik wist dat mijn paard in vorm was. Vandaar dat ik voor mezelf hier in Mechelen de lat heel hoog gelegd en hoopte op de top vijf, zelfs de top drie. Alles de voorbije dagen was in functie van deze wereldbekerwedstrijd. Als je dan op het einde van het parcours zo’n fout maakt ben je teleurgesteld."

"De driesprong ging goed, maar even later ging het mis. Het is een moeilijke sprong en de paarden zien de hindernis zeer laat, waardoor ze soms een tikkeltje te laat reageren. Ik had misschien iets meer naar buiten moeten rijden om dan meer kracht te kunnen uitvoeren op de oxers.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139