LimburgActueel.beVereniging KWB Kattenbos organiseert praatavond over de islam

Door Redactie - 28 december 2016 - 3920 - Samenleving

Haast elke week gaat het in het nieuws over ‘de islam’, vaak in één adem genoemd met geweld en terreur. Maar ‘de’ islam, bestaat dat wel? En zijn moslims allemaal zo gewelddadig? Heeft de islam het alleenrecht op terreur? Kwb Lommel Kattenbos nodigt theoloog Jonas Slaats uit voor ‘Van Brussel tot Bagdad’, een praatavond die de islam met de juiste nuances toelicht. Het event vindt plaats op dinsdag 24 januari 2017 in de Klosterhof te Lommel Kattenbos. Toegang is gratis, aanmelden niet verplicht.

Vereniging KWB Kattenbos organiseert praatavond over de islam
Foto: Pixabay (rechtenvrij)In onze snel diverser wordende samenleving roept de aanwezigheid van de islam heel wat vragen op. Waar komen de huidige conflicten in de islamitische wereld vandaan? Is een ‘botsing van beschavingen’ onvermijdelijk of zijn er uitwegen? Is de islam inherent gewelddadig? Hoe zit de islamitische gemeenschap ineen? Welke andere beelden van de islam krijgen we soms te weinig te zien? Komt het ‘onbemind’ niet al te vaak voort uit ‘onbekend’?

In de uiteenzetting gaat Jonas Slaats dieper in op dit soort vragen en thema’s. Hij zet kanttekeningen bij ons huidige wereldbeeld en plaatsen de discussies over islam in een breder perspectief. Slaats is antropoloog en theoloog. Hij is tevens voormalig coördinator van het expertisecentrum islamitische culturen in Vlaanderen én auteur van het boek ‘Soefi’s, Punkers & Poëten - Een christen op reis door de islam’. Die publicatie bundelt zijn gesprekken met vooraanstaande geleerden en artiesten uit de islamitische wereld.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139