LimburgActueel.beBeringen zet paardenkracht in voor het beheer van zijn bossen

Door Redactie - 21 december 2016 - 3580 - Actueel

In de bossen van het Koersels Kapelleke ter hoogte van de Leemstraat met de Spechtenstraat, worden momenteel paarden ingezet voor het beheer van de bossen. In dit bosgebied gebeurt een vrijstelling van toekomstbomen en in de open ruimte die er ontstaat, worden beuken aangeplant. Op lange termijn zal dit uitgroeien tot een beukenbos, ter vervanging van de Amerikaanse eik. De paarden worden ingezet voor het uitslepen van de bomen om bodemverdichting te voorkomen.

Beringen zet paardenkracht in voor het beheer van zijn bossen
Foto: stad BeringenEr bevinden zich immers enkele zeldzame paddenstoelen zoals de pronksteelboleet, grote sponszwam en diverse stekelzwamsoorten, die op door inzet van de paarden bewaard kunnen blijven.

Geen villawijk op de klitsberg, maar dus wel een aanzet tot een kathedraal bos op de Klitsberg. De stad Beringen heeft onlangs een 1.000-tal beuken aangeplant op een perceel langs de watertoren. Als je een beukenbos binnenwandelt, dan krijg je het gevoel dat je een kathedraal binnenwandelt. Zo zijn de stammen van de beuken de zuilen en de takken vormen het gotische dak en het bladerdek zorgt voor een unieke lichtinval zoals door de glasramen. Er is gekozen voor beuk omdat de grond hier ideaal voor is en er is al een volgroeid stuk beukenbos aanwezig aan de linker achterkant van het dienstencentrum.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139