LimburgActueel.bePeuskens verheugd over indrukwekkende opkomst 'Staten-Generaal'

Door Provincie Limburg - 22 december 2016 - 0000 - Publi

Meer dan 550 mensen uit de onderwijswereld, het bedrijfsleven en vele andere organisaties, woonden op 12 december 2016 de Staten-Generaal van het Limburgs Onderwijs bij in de Herkenrode-abdij  te Hasselt.  “Limburg heeft sterke scholen en ook buiten het onderwijs worden er veel goede initiatieven genomen om onze Limburgse jongeren de beste opleidingskansen te bieden. Goed opgeleide jongeren zijn immers de beste garantie op welvaart voor iedereen!”, zegt een gemotiveerde gedeputeerde van onderwijs Jean-Paul Peuskens.

Peuskens verheugd over indrukwekkende opkomst 'Staten-Generaal'De Limburgse economie trekt aan, maar tegelijkertijd neemt ook het aantal gezinnen dat in armoede leeft steeds toe. De Limburgse werkloosheid scoort nog steeds te hoog en heel wat gezinnen kampen met sociale problemen. “Taalachterstand tegengaan, jongeren helpen hun technisch talent te ontdekken en hen motiveren om te kiezen voor een opleiding die past bij hun talent, zorgen dat meer jongeren met succes participeren aan hoger onderwijs, voorkomen dat jongeren voortijdig de school verlaten zonder dat ze een diploma behaalden:  het zijn stuk voor stuk uitdagingen, die we slechts met een volgehouden structurele aanpak op langere termijn kunnen overwinnen", weet Peuskens.

Breed engagement en concrete acties
Een team van bijna 100 mensen uit verschillende sectoren en met verschillende expertises, engageerden zich daarom de voorbije maanden om mee te denken en voorstellen te doen aan de politieke verantwoordelijken, waarop het best middelen ingezet worden. Minister van Staat Willy Claes toonde zich tevens onder de indruk. “Ik zie hier vandaag een breed engagement rond zeer concrete en waardevolle acties om het Limburgs onderwijs nog sterker te maken in de komende jaren. We leggen hier het fundament voor een belangrijke investering in de toekomst van Limburg”.

“Het is schitterend dat hier vandaag meer dan 550 mensen, niet alleen uit het onderwijs, maar ook uit de bedrijfswereld een engagementsverklaring ondertekenen voor het Limburgs onderwijs.  We hebben hier vandaag niet alleen een goed ijkpunt gehad om te kijken wat het Limburgs onderwijs de voorbije jaren reeds gerealiseerd heeft, maar ook wat we allemaal samen moeten doen om het de komende jaren nog te versterken”, aldus een zichtbaar tevreden Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits.

Maatschappelijke en onderwijstransitie
“Onze provincie Limburg heeft na de sluiting van Ford Genk op korte tijd een belangrijke economische transitie doorgemaakt. Maar we mogen niet op onze lauweren rusten. We moeten ook een maatschappelijke en onderwijstransitie op gang brengen. Het belangrijkste vanavond is het engagement en de inzet van ons allemaal: elke school, elk gemeentebestuur en elke vereniging. We hebben iedereen nodig”, besluit gedeputeerde Jean-Paul Peuskens. 


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139