LimburgActueel.beNicola Philippaerts schittert in Londen

Door Redactie - 20 december 2016 - 3670 - Sport

Nicola Philippaerts is met zijn paard H&M Harley vd Bisschop op de derde plaats geëindigd in de wereldbekermanche van Londen, de 8e van in totaal 13e manches. De zege ging naar Scott Brash (Hello M’lady) die voor eigen volk nipt zijn landgenoot Ben Maher (Diva II) achter zich hield. Philippaerts heeft de goede vorm te pakken. Vorige week eindigde hij met H&M Zilverstar T op de 9e plaats in La Coruna. Dankzij de knappe prestatie van vandaag schuift Nicola Philippaerts van de 31e naar de 10e plaats in de wereldbeker. De volgende manche van de wereldbeker wordt op 30 december gereden in Mechelen.

Nicola Philippaerts schittert in Londen
Foto: sportcommunication/PhilippaertsEén week voor Kerstmis gaf Nicola Philippaerts zichzelf een vervroegd kerstcadeau. Na een foutloze ronde plaatste de Limburger zich samen met 12 andere ruiters voor de barrage. “H&M Harley vd Bisschop zit in de vorm van zijn leven”, aldus Nicola Philippaerts. “In oktober wonnen we samen in Tryon en twee weken geleden eindigden we als 8ste in Parijs. Ook vandaag deed Harley het uitstekend."

Londen is een eerder kleine piste waar de hindernissen elkaar zeer snel opvolgen. Concentratie bij ruiter en paard zijn hier nog meer van tel dan bij andere wedstrijden. Het basisparcours verliep vlekkeloos net als de barrage. Scott Brash en Ben Maher waren een tikkeltje sneller. "Ik eindig op de derde plaats en schuif in de tussenstand van de wereldbeker op naar de 10e plaats. Dit was een heerlijke wedstrijd met een publiek dat enorm meeleeft. Morgen start ik in de GP om nadien de voorbereidingen aan te vatten voor de wereldbeker van Mechelen. Harley krijgt even rust om nadien nog één keer voluit te gaan dit jaar.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139