LimburgActueel.be"Kaderovereenkomst Spartacus was geen moment voor euforie"

Door Redactie - 19 december 2016 - 3500 - Politiek

"Er is nog veel werk aan de winkel voor de realisatie van àlle 3 de lijnen in het Spartacus project", reageert Vlaams parlementslid (CD&V) en burgemeester van Meeuwen-Gruitrode Lode Ceyssens koeltjes op het nieuw akkoord in het omstreden en aanslepende dossier. "Op Lijn 1 moet Minister Weyts niet wachten tot de Nederlanders klaar zijn met hun huiswerk, maar moet hij nu verder werk maken van de bouwvergunningsaanvraag en de onteigeningen."

Foto: DeLijnVoor Lijn 2 (Hasselt-Maasmechelen) kondigde de Minister in juli trambussen aan als een snelle oplossing, omdat de realisatie van de tramlijn nog wel enige tijd zou duren. Vijf maanden later heeft de minister het plan van de trambussen weer laten varen. "Jammer genoeg heeft hij intussen ook de projectnota, die nodig is voor de realisatie van tramlijn 2, stopgezet. Hierdoor zijn er intussen al weer 5 maanden tijd verloren gegaan. Hoog tijd dat de minister hier dus de draad weer oppikt", meent Ceyssens.

Voor de lijn naar het noorden, die door Infrabel zou gerealiseerd worden, kondigde de minister in juli aan dat hij deze wilde prefinancieren, zodat deze snel kan gerealiseerd worden. Het gesprek dat de minister hierover beloofde te voeren met zijn federale collega Bellot heeft 5 maanden later echter nog steeds niet plaatsgevonden. "Ondertussen circuleren er bij Infrabel meerjarenplannen waarin elk spoor ontbreekt van de lijn naar het noorden. De minister dreigt dus te laat te komen met zijn voorstel van prefinanciering."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139