LimburgActueel.beRegenboogplein van Neerpelt valt in de prijzen

Door Redactie - 14 december 2016 - 3910 - Actueel

De Vlaamse Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG) reikte deze week prijzen uit aan diverse groenrealisaties in Vlaanderen. In de categorie ‘plein’ eindigde Neerpelt op de tweede plaats. Vorig jaar werd het Regenboogplein aangelegd op Grote Heide. Het gebied rond de kerk was voorheen een ongedefinieerde parkeerzone, met deels een onverharde parking en uitgeleefd groen. De zone onderging een ware metamorfose tot een groen en gezellig ontmoetingsplein.

Regenboogplein van Neerpelt valt in de prijzen
Foto: NeerpeltVanaf de opstart van het ontwerp werden de groenvoorzieningen als essentieel onderdeel gezien. Groen niet enkel als opvulling van reststroken, wel groen als beeld- en gebruiksbepalend onderdeel van nieuwe realisaties.

In afwachting van volledige bodembedekking door de aangeplante heesters, werden tussen die vaste planten 3000 narcisbollen geplant, wat in het voorjaar van 2016 voor een verrassend mooi en zeer gesmaakt bloementapijt zorgde. Enkele lindebomen werden van elders in de gemeente omgeplant en kregen een nieuwe thuis op het Regenboogplein.

Na een participatief traject met de bewoners, werd een natuurspeeltuin geïntegreerd. Het Regenboogplein is nu een ware ontmoetingsplaats en kan ook diverse evenementen zoals de kermis ontvangen. In 2016 vonden de gemeentelijke Nieuwjaarsborrel en het dorpsfeest van Grote Heide er plaats.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139