LimburgActueel.beLanaken betaalt bedrijfsbelastingen terug

Door Redactie - 14 december 2016 - 3620 - Economie

Lanaken gaat de bedrijvenbelasting (AGBB) en het gemeentelijk deel van de onroerende voorheffing gedurende de eerste 5 jaren integraal terug betalen. Dit weliswaar aan nieuwe bedrijven die zich vanaf 1 januari 2017 in haar gemeente vestigen. Ook het aanwerven van nieuwe personeelsleden zal financieel ondersteund worden. Je leest er vandaag meer over bij LimburgActueel.

Lanaken betaalt bedrijfsbelastingen terug
Foto: archiefbeeldBurgemeester Keulen: "Ook de bestaande ondernemers zullen van deze stimuli kunnen gebruik maken, indien zij hun bedrijf of kantoor uitbreiden. Bij dergelijke uitbreiding zal zowel de verhoging van de bedrijvenbelasting (AGBB) als de verhoging van het gemeentelijk deel van de onroerende voorheffing eveneens gedurende 5 jaren integraal aan deze bedrijven terugbetaald worden", vertelt burgemeester Marino Keulen.

Verder gaat het gemeentebestuur vanaf 1 januari 2017 de bedrijven financieel belonen wanneer zij extra personeel in dienst nemen. Per nieuw fulltime equivalent personeelslid krijgt het bedrijf een subsidie van 1.000 euro.

"Op het vlak van Economie willen we Lanaken naar ondernemers toe promoten als een aantrekkelijke gemeente om zich hier te vestigen. Het meest overtuigend doe je dat met financiële stimuli. De plannen zijn opgenomen in de meerjarenplanning en worden deze maand voorgelegd aan de gemeenteraad ter goedkeuring", besluit schepen Mark Curvers.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139