LimburgActueel.beAchilles Bocholt te sterk voor Initia Hasselt

Door Rony Maes - 13 december 2016 - 3950 - Sport

Op speeldag vijftien moest Hubo Initia Hasselt op bezoek bij Achilles Bocholt. Bocholt is sinds enkele weken goed op dreef en wilde na het zware verlies in Hasselt op de vierde speeldag zeker de twee punten thuis houden. Initia daarentegen wilde er voor zorgen dat Bocholt niet op gelijke hoogte kon komen in het klassement en daarmee hun plaats in de top vier verstevigen. Lees hier het wedstrijdverslag.

Achilles Bocholt te sterk voor Initia Hasselt
Foto: Achilles BocholtBocholt mocht de score openen en het begin was ook duidelijk voor hen. Dat resulteerde in een 4-2 voorsprong na vijf minuten. Hasselt kon reageren via een goed keepende Vonckx en Vossen en bracht de stand weer in evenwicht: 4-4. Bocholt behield meer grip op de match waardoor ze telkens een kleine kloof konden behouden, 7-5 na vijftien minuten. Vijf minuten voor rust was alles te herdoen voor Bocholt en stond de stand weer gelijk: 13 -13. Initia nam het heft in handen en kon een kleine kloof van twee doelpunten maken. Bocholt verkleinde met de rust in zicht de kloof tot één doelpunt. Ruststand: 14-15.

Teveel gemis in aanval
Bocholt kreeg meteen aan het begin van de tweede helft een tijdstraf, waar Hasselt goed gebruik van maakte om de kloof te vergroten. Zo was het in geen tijd 14-18 in het voordeel voor Hasselt. In eerste instantie kon Hubo Initia Hasselt steeds een kleine voorsprong behouden, maar na twaalf minuten kwam Bocholt weer op gelijke hoogte mede door mandekking op Robyns: 20-20.

Hasselt wist geen raad met de mandekking en miste teveel in aanval. Bocholt kreeg, door onder andere een sterke Alberts, de match weer een beetje onder controle. De wedstrijd ging nog gelijk opgaand tot een 25-25 score, maar vanaf dat moment sloeg Bocholt opnieuw een kloof van vier doelpunten: 29-25 met nog drie minuten te spelen. Die kloof kreeg Initia niet meer gedicht, ze konden enkel nog naderen tot één doelpunt. Eindstand 29-28.

De rangschikking
Hasselt verliest zo tegen een potentiële Final Four kandidaat en ziet Bocholt op gelijke hoogte komen in het klassement. Tongeren won tegen Limburg Lions met 24-23 waardoor Initia nu op plaats vier staat in de rangschikking met twee punten voorsprong op eerste achtervolger Sasja. Volgend weekend is er een dubbel Bene League weekend met op zaterdag de thuiswedstrijd tegen Volendam en zondag de verplaatsing naar Bevo. Bocholt speelt zaterdag thuis tegen Bevo en trekt zondag om 16u30 naar Callant Tongeren.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139