LimburgActueel.beWord geen statistiek, blijf in godsnaam van die sporen af!

Door Redactie - 13 december 2016 - 3970 - Samenleving

Dagelijks worden er op het Belgische spoorwegdomein tientallen overtredingen vastgesteld tegen de spoorveiligheid. Het gaat om gevaarlijk gedrag aan overwegen, langs het spoor en in stations/stopplaatsen, zo ook in Limburg. De gemeente Leopoldsburg, de lokale politie, de federale spoorwegpolitie, Securail (NMBS) en Infrabel slaan de handen in elkaar en organiseren nu controle- en sensibiliseringsacties om iedereen nogmaals op te roepen om altijd en overal de verkeerscode na te leven.

Word geen statistiek, blijf in godsnaam van die sporen af!
Foto: InfrabelZopas stond op de wekelijkse markt in Leopoldsburg het autowrak waarmee Infrabel heel België zal rondtrekken. Deze auto was betrokken bij een ongeval aan een overweg. Voorbijgangers konden met eigen ogen zien wat er van een auto overblijft als die wordt aangereden door een trein. Een beeld dat weinig overlaat aan de verbeelding en symbool staat voor de nieuwe bewustmakingscampagne rond overwegen.

Bovendien voerden de politiediensten en Securail controles uit over het correct naleven van de verkeerscode ter hoogte van de overweg Koningsstraat aan het station Leopoldsburg. Infrabel verdeelde er aan de weggebruikers, voorbijgangers en treinreizigers ook folders met veiligheidstips. Meer informatie hierover vind je nog terug op www.infrabel.be/autowrak.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139