LimburgActueel.beDien eens een origineel feestmenu uit eigen streek op

Door Provincie Limburg - 13 december 2016 - 0000 - Publi

Lokale producten bepalen mee onze streekidentiteit. De ambachtelijke wijze waarop ze geproduceerd worden en de relatie met de omgeving, brengen een uniek verhaal waarin kwaliteiten als versheid, authenticiteit en de traceerbaarheid sterk tot hun recht komen. Meer weten? Verder lezen!

Dien eens een origineel feestmenu uit eigen streek op“Een uitgelezen kans om de culinaire
veelzijdigheid van Limburgse hoeve- en
streekproducenten te leren kennen.”
-gedeputeerde Inge Moors-

“De groeiende belangstelling voor deze kwaliteiten opent voor land- en tuinbouwers tal van perspectieven,” zegt gedeputeerde van Landbouw Inge Moors. “Door hoeve- en streekproducten te produceren en zelf aan korte ketenverkoop te doen, kunnen zij hun landbouwactiviteit verbreden.” De vele ecologische, economische en sociale voordelen die hieraan verbonden zijn, geven de agrarische sector een ware imagoboost. Het promoten, verspreiden en vermarkten van hoeve- en streekproducten neemt dan ook een prominente plaats in binnen het provinciaal landbouwbeleid.

“De eindejaarsperiode is een ideaal moment om de culinaire veelzijdigheid van lokale producten te illustreren en het gebruik ervan in eigen keuken aan te moedigen. De campagne ‘Eet meer Limburg’ krijgt daarom ook dit jaar een vervolg,” zegt gedeputeerde voor Landbouw en Platteland Inge Moors. “Door Limburgse producten aan te prijzen, geraakt de consument verder vertrouwd met ons rijk pallet aan smaken en helpen we de relatie tussen landbouwer en  consument te versterken.” Een sterke samenwerking tussen de provincie Limburg, de Hotelschool Hasselt en PUUR Limburg ligt opnieuw aan de basis van dit unieke project.

Feestelijk driegangenmenu
Niemand minder dan Chloë en Magali Szpyt, winnaars van het programma “Mijn Pop-up Restaurant 2016” stelden een feestelijke driegangenmenu samen. De ingrediënten hiervoor zijn afkomstig van een 25-tal producenten. Om ook de koks van morgen in contact te brengen met lokale ingrediënten, werd de Hotelschool ingeschakeld.

De leerlingen brachten een bezoek aan enkele van de producenten om meer voeling te krijgen met de herkomst van de ingrediënten waarmee ze later op school aan de slag gaan. “Het contact tussen leerlingen en producenten voegt een bijzondere belevingswaarde toe aan praktijklessen, die zich op lange termijn hopelijk ook zullen vertalen in gerechten met een lokale toets en een duurzaam karakter,” stelt gedeputeerde Inge Moors.

Het menu is luxueus en tegelijk toegankelijk. Zo zijn de recepten voorzien van een volledig uitgeschreven receptuur en worden ingrediënten voor het bereiden van vier royale Eet-meer-Limburgmenu’s opnieuw als afhaalpakket aangeboden.

“De formule van de Eet-meer-Limburgbox kon vorig jaar al op heel wat belangstelling rekenen,” aldus gedeputeerde Inge Moors. “Er werden maar liefst 150 pakketten verkocht, goed voor 600 originele en bovenal verantwoorde feestmenu’s.”

Ook met Limburgse wijnen
De pakketten kunnen tijdens de maand december via PuurLimburg worden besteld en op 23 en 24 december worden afgehaald in één van de negen afhaalpunten. Voor de echte fijnproevers is er zelfs een arrangement met bijhorende Limburgse wijnen of bieren. “In combinatie hiermee tover je niet alleen een voortreffelijk maar ook een compleet feestmenu met producten van Limburgse bodem op tafel,” besluit gedeputeerde Inge Moors.

Wens je meer info over het Eet-meer-Limburgmenu? Ben je benieuwd naar de recepten? Of wil je één van de afhaalpakketten bestellen?
Surf dan naar www.puurlimburg.be
Info: landbouw@limburg.be, tel. 011 23 74 15


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139