LimburgActueel.beCarmans opent in Limburg nieuwe versvleescentrale voor horeca-sector

Door Redactie - 12 december 2016 - 3580 - Economie

Carmans E&L NV, de totaalleverancier van vers kwaliteitsvlees voor de horeca, neemt een nieuwe versvleescentrale van 1360 m2 in gebruik in de vestiging van Van Zon Horeca Group te Beringen. De verkoopscentrale wordt vanavond ingehuldigd. "Met de bouw ervan is een investering gemoeid van 1,8 miljoen euro", aldus Luc Carmans, financieel directeur van het Limburgse familiebedrijf. "Er gaan in onze nieuwe versvleescentrale ruim 30 medewerkers aan de slag."

Carmans opent in Limburg nieuwe versvleescentrale voor horeca-sector
Foto: Pixabay(rechtenvrij)/Carmans"Als groothandel in runds-, varkens-, kalfs- en lamsvlees alsook wild- en gevogelteproducten leveren wij maatwerk. Daarom introduceren wij ook regelmatig nieuwe producten, zoals recent producten van het ​Grieks zwart olijfvarken", zegt broer Erik Carmans. "Duurzaam ondernemen staat hoog in ons vaandel. We onderhouden goede rechtstreekse contacten met telers en leveranciers, want wij willen nauwgezet weten vanwaar het vlees precies vandaan komt. Voldoende uitloop en een natuurlijk uitgebalanceerd voedseldieet dragen bij tot het dierenwelzijn, en dat proef je op het bord."

Carmans heeft het meest uitgebreide assortiment aan vers vlees. Er wordt veel aandacht besteed aan constante kwaliteit en correcte levering. De producten worden pas versneden en verpakt op het moment dat de bestelling wordt geplaatst. De nieuwe versvleescentrale werd neergepoot door bouwfirma Mathieu Gijbels uit Opglabbeek. De versvleescentrale is iedere dag geopend (maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8 tot 17u00, donderdag tot 20u00, zaterdag tot 16u00 en zondag tot 12u00).

Beenhouwersbier
Naar aanleiding van de opening van de gloednieuwe versvleescentrale hebben Luc en Erik Carmans aan kasteelbrouwerij Ter Dolen gevraagd om een ambachtelijk bier van hoge gisting te brouwen. "Het bier dat de toepasselijke naam 'Beenhouwersbier' meekreeg, is een eerbetoon aan onze vader François Carmans, die de vleesgroothandel in 1965 stichtte en aan wie wij veel te danken hebben", aldus Erik Carmans.

"Dit lekker, amberkleurig bier heeft fijne toetsen van kardemomkruid en honing. Het alcoholvolume bedraagt 8 procent vol. Het bier leent zich uitstekend voor foodpairing met rood vlees." Beenhouwersbier is beschikbaar in flessen van 75 cl. Het is te koop in de vestigingen van Carmans en Van Zon Horeca Group.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139