LimburgActueel.be



Tweede plaats voor Olivier Philippaerts in Grand Slam GP

Door Redactie - 12 december 2016 - 3670 - Sport

Olivier Philippaerts heeft tijdens de CSI5* van Genève nipt naast de zege gegrepen. In een barrage met 16 combinaties kwamen Olivier Philippaerts en zijn paard H&M Legend of Love 25 honderdsten van een seconde te kort voor de zege. De zege ging naar de Braziliaan Pedro Veniss (Quabri de L’Isle). De Grand Prix van Genéve vormt met die in het Duitse Aken en het Canadese Spruce Meadows de Grand Slam van de jumpingsport.

Tweede plaats voor Olivier Philippaerts in Grand Slam GP
Foto: Philippaerts



Veel schoon volk aan de start voor deze Grand Slam GP. Afgaande op het deelnemersveld was het de sterkst bezette wedstrijd van het seizoen. De top 10 van de wereld kwam er aan de start. Christian Ahlmann (Taloubet Z) bleef foutloos in het basisparcours maar sprong niet zijn beste barrage waardoor hij op de 15e plaats eindigde. Veel ogen waren gericht op thuisrijder Steve Guerdat die voor een laatste keer aantrad met zijn ruin Nino des Buissonnets. In Londen won deze combinatie goud en tekende nadien nog voor een rist van overwinningen. Nino bleef eveneens foutloos in het basisparcours en bracht daarmee het thuispubliek in extase. De zege zat er evenwel niet in. Vanaf morgen mag hij genieten van een welverdiend pensioen.

Laat aan de beurt
Olivier Philippaerts reed een haast perfecte wedstrijd en bleef zowel tijdens het basisparcours als de barrage foutloos. “Ik mocht vrij laat mijn basisparcours afwerken”, zegt de Limburgse ruiter. “H&M Legend of Love deed het uitstekend in een wedstrijd, die je toch tot de zwaarste indoorjumpings mag rekenen. Genève maakt deel uit van de Grand Slam, samen met de GP van Calgary en de GP van Aken komen hier aan de start."

"Ook in de barrage kwam ik laat aan de beurt, waardoor ik enkele combinaties aan het werk had kunnen zien. Veniss had een snelle tijd neergezet. Ik wist wat me te doen stond. Op de laatste hindernis heb ik iets meer tijd genomen dan de concurrentie en waarschijnlijk heb ik daar de zege laten liggen. Het was mooi geweest om vier jaar na Calgary deze wedstrijd te winnen, maar al bij al ben ik tevreden met onze prestatie.”

Nicola Philippaerts (H&M Zilverstar T) eindigde in de wereldbeker van La Coruna als 9e. Nicola reed de snelste tijd van het hele deelnemersveld maar tikte één balk aan. Na een barrage met 7 ging de Colombiaan Carlos Enrique Lopez Lizarazo (Admara 2) met de zege aan de haal.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139