LimburgActueel.beLanaakse geschenkkaart versterkt de lokale koopkracht

Door Redactie - 09 december 2016 - 3620 - Economie

Met de 'Geschenkkaart Lanaken' kan er in meer dan 40 lokale handelszaken gewinkeld worden. De digitale kaarten met een waarde van 10, 25 of 50 euro zijn 1 jaar geldig en heel gemakkelijk in gebruik. "Dit verklaart ook het succes. In 2015 werden er 2.439 kaarten verkocht voor een bedrag van 56.940 euro. Dit jaar werden er reeds 2.125 kaarten verkocht voor een bedrag van 47.870 euro en de eindejaarsverkoop is hierbij nog niet eens inbegrepen", zegt schepen Mark Curvers.

Lanaakse geschenkkaart versterkt de lokale koopkracht
Foto's: Pixabay(rechtenvrij)"Onze dienst lokale economie kan de verkoop van de geschenkkaart bijna niet bijhouden. Dit is een fijne vaststelling, als je weet dat deze geschenkkaarten de lokale koopkracht versterken. De kaart in handig bankkaartmodel is zowel gemakkelijk voor de klant als voor de handelaar die snel de geldigheid van de kaart kan controleren en het bedrag kan innen."

Bestuur geeft goede voorbeeld
De Lanaken geschenkkaart wordt reeds door enkele ondernemingen gebruikt om als eindejaarscadeau te schenken aan haar medewerkers. Ook het gemeentebestuur gaat haar medewerkers in de vorm van geschenkkaarten en ecocheques een extraatje bezorgen. Het bestuur gaat hiervoor de VIA 4-subsidies, die ze van de Vlaamse overheid ontving, integraal doorstorten aan haar personeel. In totaal gaat het om 22.400 euro voor 280 personeelsleden van het gemeentebestuur en OCMW van Lanaken.

"De Vlaamse regering voorziet in deze middelen ter verbetering van de koopkracht van medewerkers van lokale besturen. Elke werknemers zal voor 80 euro kunnen shoppen in eigen gemeente. Daarmee verhogen we de koopkracht van onze medewerkers én versterken we de lokale ondernemer. Een win-win situatie", besluit Curvers. De geschenkkaart is verkrijgbaar in kaarten van 10, 25 en 50 euro in het gemeentehuis en in de bibliotheek. Een overzicht van alle deelnemende handelaars kan je vinden op www.lanaken.be/geschenkkaart.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139