LimburgActueel.be4 Philippaertsen halen op dezelfde dag top 10 klassering

Door Redactie - 06 december 2016 - 3670 - Sport

De familie Philippaerts kan terugblikken op een bijzonder sterk weekend. Nicola Philippaerts (H&M Harley v/d Bisschop) eindigde als 8e in de CSI5 GP van Parijs. Broer Olivier Philippaerts (H&M Legend of Love) was eveneens in Parijs aan de slag en eindigde als 9e. Youngsters Anthony en Thibault eindigden in Lichtervoorde in hun leeftijdscategorie eveneens in de top 10. Het is de eerste keer dat 4 Philippaertsen op dezelfde dag in een internationale wedstrijd een top 10 klassering behalen.

4 Philippaertsen halen op dezelfde dag top 10 klassering
Foto's: Philippaerts/sportscommunicationOlivier Philippaerts tikte in het basisparcours één balk aan. Dankzij zijn snelle tijd eindigde hij alsnog in de top 10. Nicola Philippaerts plaatste zich met nog 7 andere ruiters voor de barrage. "Het basisparcours was zeer zwaar”, zegt Nicola. “Dat er slechts 8 combinaties de barrage haalden zegt alles over de moeilijkheidsgraad. H&M Harley v/d Bisschop deed het uitstekend. Hij heeft de goede vorm te pakken. Twee weken geleden tikte hij tijdens de wereldbekerwedstrijd in Stuttgart één balk aan. Eind oktober wonnen we de CSI5* in Tryon. Ook vandaag presteerde hij dus opnieuw sterk."

"Jammer dat ik er in de barrage niet in slaagde om de ideale bocht te maken. Harley tikte vervolgens twee balken uit de lepels, waardoor we als achtste en laatste eindigden. Deze prestatie laat het beste verhopen voor de drukke maand december. Volgende week start ik met Zilverstar in de wereldbekermanche van La Coruna, om nadien met Harley deel te nemen aan de wereldbekerwedstrijden van Londen en Mechelen. Ik hoop dat Harley zijn goede vorm kan vasthouden tot eind van het jaar.”

Kinderen alle kansen bieden
“Nicola en Olivier eindigden in de GP van een vijfsterrenwedstrijd in de top 10. Anthony eindigde in de GP van de pony’s in Lichtervelde op de 6e plaats. Eenzelfde resultaat voor Thibault in de GP bij de junioren”, reageert Ludo Philippaerts. “Dat maakt dat alle 4 mijn zonen op één en dezelfde dag in een internationale wedstrijd in de top 10 eindigden. Dit is een sterke en unieke prestatie, want nooit eerder zijn ze daar in geslaagd. Dit is een enorme opsteker, want sinds ik als ruiter gestopt ben is het mijn ambitie om mijn zonen alle kansen te bieden. Het is verschrikkelijk hard werken, als ze dan met dit soort resultaten naar huis komen doet dat deugd."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139