LimburgActueel.be'Hemeltergend groen protest' tegen hernieuwbare energie

Door Redactie - 05 december 2016 - 3920 - Economie

LRM en het Autonoom Gemeentebedrijf Lommel willen op het Kristalpark te Lommel het grootste zonnepark van de Benelux realiseren. Het equivalent van 25.000 gezinnen kan dan genieten van hernieuwbare energie. "Goed voor onze economie én goed voor onze ecologie weet dan ieder weldenkend mens. Dit is echter buiten enkele natuurverenigingen gerekend", stellen VKW en Voka Limburg. "In naam van enkele spinnen tekenen ze protest aan. We zijn dit groen fanatisme dat elke vooruitgang in onze provincie in de kiem wil smoren meer dan beu."

'Hemeltergend groen protest' tegen hernieuwbare energie
Foto: Pixabay(rechtenvrij)"Ieder goed menend mens zou verwachten dat natuurverenigingen blij zijn met de komst van zonnepanelen op Industrieterrein Kristalpark te Lommel. De plannen voor deze groene energie werden en worden trouwens in nauw overleg met het Agentschap Natuur en Bos gerealiseerd", klinkt het bij VKW en Voka Limburg. Bij de planning voor het zonnepark werd een stuk van ca 11ha (22 voetbalvelden) proactief en vrijwillig gevrijwaard. Er komt een natuurbuffer en op sommige plekken gaan zonnepanelen zelfs in een niet ideale opstelling geplaatst worden, zodat de spinnen beter kunnen kruipen."

Toevallig alle beschermde soorten
Gejuich vanop alle banken zou men dus denken dus maar niets blijkt minder waar. Ondanks alle samenspraak en maatregelen, … is het nog niet genoeg en willen natuurverenigingen weer stokken in de wielen steken. VKW Limburg en Voka – Kamer van Koophandel Limburg zijn dit milieufanatisme dat onze provincie constant teistert hartsgrondig beu. "De claim die de groenen leggen op Kristalpark is hemeltergend", reageren Ruben Lemmens en Johann Leten verbolgen. "Het industriegebied van 258ha wordt door de lokale natuurverenigingen verkocht als één groot waardevol natuur- en heidegrond met toevallig alle beschermde soorten insecten van Europa."

Woestenij zonder leven
"Er is trouwens geen enkel bewijs dat de plaatsing van zonnepanelen een schadelijke invloed zou kunnen hebben op het leven van de lentevuurspin… Men moet stoppen met moedwillig te doen uitschijnen alsof bedrijventerreinen één woestenij zijn waar geen enkel leven meer bestaat en geen enkel insect meer kan rondkruipen. Er zijn genoeg voorbeelden van bedrijventerreinen waar zelfs zogenaamde ‘rode soorten’ vreedzaam en levenslustiger dan ooit samenleven met industrie", weet men bij de ondermersorganisaties.

Elke vooruitgang in de kiem smoren
"Het is schrijnend dat een keuze voor groene energie, jobs en welvaart onderuit gehaald wordt door een pleidooi voor een virtueel insectenbos. Hoe kan het dat groenen protesteren tegen groene energie die jaarlijks 25.000 gezinnen van groene stroom kan voorzien? Niets is blijkbaar goed genoeg voor deze fanatici die er alles en nog veel meer aan doen om elke vooruitgang in ons provincie in de kiem te smoren. Limburg is met grote voorsprong de groenste provincie van Vlaanderen. Maar in Limburg leven, wonen en werken ook mensen die nood hebben aan welvaart en welzijn. Niet enkel spinnen en andere insecten!"


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139