LimburgActueel.beLommel lanceert online vrijwilligersloket

Door Redactie - 05 december 2016 - 3920 - Samenleving

Niet toevallig op de Internationale Dag van het Vrijwilligerswerk lanceert de stad Lommel een online vrijwilligersloket. De pagina geeft je een praktisch overzicht van vacatures voor vrijwilligers in Lommel. Bij stedelijke diensten zoals het Huis van de Wereld, onze woon- en zorgcentra en de bibliotheek, maar ook bij tal van andere organisaties.

Lommel lanceert online vrijwilligersloket
Foto: archiefbeeld“Het is super gemakkelijk om de pagina terug te vinden. Op onze startpagina zie je het ‘Lommel Vrijwilligt’ icoontje. Je komt dan automatisch op www.lommel.be/vrijwilligerswerk”, zegt burgemeester Peter Vanvelthoven. “Daar zie je de Lommelse vacatures, maar je kan ook inzoomen op de regio en filteren op doelgroep of frequentie.

Het vrijwilligersloket was begin 2016 nog een voorstel tijdens Idee Puur, waarbij stadsmedewerkers voorstellen kunnen doen om de dienstverlening te verbeteren. “Toen de vraag vanuit het Steunpunt voor Vrijwilligerswerk kwam of we één van de gemeenten wilden zijn om de nieuwe tool voor onze website uit te testen. Natuurlijk hebben we onmiddellijk ‘ja’ gezegd. Het resultaat mag er absoluut zijn.”

Ook de Lommelse organisaties kunnen op www.lommel.be/vrijwilligerswerk terecht om hun vacatures voor vrijwilligers online te zetten. Ze moeten nog wel even een account maken, maar dat wijst zichzelf uit. “Vrijwilligerswerk is voor een stad nu eenmaal belangrijk”, zegt schepen en OCMW-voorzitter Rita Phlippo. “Daarom krijgt het een plaats op de startpagina. In diverse sectoren zijn de vrijwilligers niet meer weg te denken. We zijn dan ook tevreden dat we de Lommelse vrijwilligers, verenigingen en organisaties op deze manier een extra dienst kunnen bewijzen.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139