LimburgActueel.beWinst voor Hasselt, Tongeren en Bocholt in Bene League Handbal

Door Rony Maes - 22 november 2016 - 3950 - Sport

Zaterdag speelde Hubo Initia Hasselt zijn eerste wedstrijd van de terugronde van de Bene League tegen Fiqas Aalsmeer. Hasselt zat in een goede flow na de overtuigende winst tegen de Lions op de vorige speeldag en wilde deze lijn doortrekken. Aalsmeer behaalde op de eerste speeldag een gelijkspel tegen Initia Hasselt. Initia was dus gewaarschuwd.

Winst voor Hasselt, Tongeren en Bocholt in Bene League Handbal
Foto: FotomakersRobyns mocht in de eerste minuut de score openen. Dit was echter het enige wapenfeit in de eerste tien minuten. Pas in de tiende minuut kon Aalsmeer de score gelijk brengen: 1-1. Vanaf dat moment nam Initia de wedstrijd in handen en dat resulteerde in een 7-3 tussenstand na twintig minuten, via een sterke Buciuman. In eerste instantie kon Hasselt deze kloof nog behouden, maar via Stigter kon Aalsmeer de ruststand op 10-10 brengen.

In de tweede helft kon Aalsmeer voor het eerst op voorsprong komen, 11-12. Hasselt was echter niet onder de indruk en speelde goed mee. Dit resulteerde in een 14-14 gelijke stand na twaalf minuten in de tweede helft. Vanaf dat moment waren het vijf zeer sterke minuten voor Hasselt, waardoor er een kloof van vier doelpunten op het scorebord stonden: 19-15 na zeventien minuten. Initia denderde verder op hun sterke niveau en behield de kloof. Op het einde kon Hubo Initia Hasselt de kloof nog vergroten tot zeven doelpunten via Vossen. Eindstand: 26-19.

Hasselt begint zo goed aan de terugronde en behoudt de kloof van één punt met leider Limburg Lions die het moeilijk hadden tegen Merksem. Dat Merksem is morgen de volgende tegenstander van Initia. Callant Tongeren won bij Kras Volendam (22-25) en Visé-Bocholt eindigde op 27-32.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139