LimburgActueel.beLeopoldsburg en Pelt delen de punten

Door Rony Maes - 07 november 2016 - 3970 - Sport

In de derde amateurliga B stond zaterdag de derby Leopoldsburg-Pelt op het programma. Het werd een mager beestje met een 0-0 eindstand. We vroegen Stijn Molenberghs van ESK Leopoldsburg en de beide coaches Mathieu Mertens van de thuisploeg en Francis Vanhamel van Esperanza Pelt om een reactie. Lees hier tevens het volledige wedstrijdverslag en méér Limburgs voetbalnieuws.

Leopoldsburg en Pelt delen de punten
Foto: computermeester.be

Omwille van de voorstelling van de jeugdploegen was er veel belangstelling voor deze Limburgse derby. De 500 toeschouwers zijn echter op hun honger blijven zitten. Bij de thuisploeg ontbraken Kenneth Staelens (enkel) en doelman Steven Frederix, die volgende week opnieuw kan beginnen trainen. Bij Pelt kon Beringenaar Francis Vanhamel geen beroep doen op Thomas Frederix na zijn zware botsing in Houtvenne.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Leopoldsburg toen Molenberghs na 7 minuten een vrije trap nipt naast trapte. Nadien was het lange tijd rustig tot in de 25ste minuut Black op doel schoot, Odeurs afblokte en Smolders van dichtbij hoog overschoot voor Pelt. De 0-0 ruststand was een goede weergave van de eerste 45 minuten.

Hoog over open doel
In de tweede helft was het lang wachten op doelkansen. In de 70ste minuut schoot Smolders op Bollen en even later kopte Claes aan de overkant op de lat. In de laatste tien minuten zag Smeets zijn vrije trap door Mertens vanonder de lat gehaald en in de slotminuut schoot Geijsels van dichtbij op Bollen, die goed pakte. Seconden later kreeg invaller De Freo aan de overkant op aangeven van Vandebroek een kans voor open doel, die hij hoog overtrapte. Na afloop overheerste toch het positieve. Leopoldsburg verloor na de komst van Mathieu Mertens niet meer in de jongste drie wedstrijden en Pelt hield al drie weken op rij de nul. Nog in de derde amateurliga won Wellen bij City Pirates met 1-4 en Helson verloor met zware 5-1 cijfers bij Vosselaar. Zaterdag om 19u30 zijn er Pelt-Eppegem en Turnhout-Wellen en zondag om 14u30 Helson-Leopoldsburg.

Eerste klasse
In de hoogste afdeling leek KRC Genk na de 0-1 van Buffel lange tijd te kunnen winnen op Club Brugge tot Vossen in het slot nog voor 1-1 zorgde. STVV leed bij Eupen een pijnlijke 4-2 nederlaag. Volgend weekend is er omwille van de interland België-Estland op zondagavond om 20u45 geen competitie. Nadien speelt STVV op vrijdag 18 november om 20u30 tegen Club Brugge en Genk zaterdag 19 november om 18u00 tegen Eupen.

Amateurliga's
In 1 B werd Roeselare eerste periodekampioen na 2-1 winst tegen Antwerp. Lommel verloor van Union met 1-2. Na de 0-2 op het uur bracht Neven de thuisploeg nog terug tot 1-2, maar Lommel kon verder niets meer forceren. Zaterdag om 17u00 speelt Lommel thuis tegen OHL. In de eerste amateurliga won Patro Eisden, dat gaat samenwerken met een Brits-Chinese investeringsgroep, met 1-0 van Oosterzonen. Sporting Hasselt verloor van Dessel met 0-3. Volgende zaterdag om 19u30 is er Hamme-Eisden en om 20u00 Oosterzonen-Hasselt.

In de tweede amateurliga B won Spouwen-Mopertingen de derby in Bocholt met 1-2. THES won met 3-0 van Wijgmaal en wint het eerste periodekampioenschap. THES en Spouwen-Mopertingen staan bovenaan met 22 punten. Vrijdagavond om 20u30 treffen ze elkaar in Spouwen-Mopertingen. Hades blijft op de sukkel na een 5-3 nederlaag in Hoogstraten. Zaterdag om 20u00 spelen ze in Overijse.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139