LimburgActueel.beGrootste indoorduikbassin van Belgie TODI officieel geopend

Door Redactie - 28 oktober 2016 - 3580 - Actueel

Vandaag opent TODI, het eerste zoetwater indoor duik- en snorkelcentrum in Europa, haar deuren. Met 6.200.000 liter water en 2.200 tropische zoetwatervissen, is het ook meteen het grootste indoorduikbassin van België. Todi is een unieke recreatieve en toeristische attractie met een bovenregionale uitstraling. Het moet Limburg versterken als een 'all weather' vakantiebestemming en de vrijetijdseconomie in onze provincie een belangrijke boost geven.

Grootste indoorduikbassin van Belgie TODI officieel geopend
Foto: TODIHet indoorduikcentrum TODI wordt één van de paradepaardjes van de recreatieve component op de be-MINE site in Beringen. Het gaat om een unieke duikbeleving in een overdekt en verwarmd duikbassin met een doormeter van 36 meter en een diepte van tien meter. "Het duikbassin is onderverdeeld in verschillende thema’s. Het wrakduiken verwijst bijvoorbeeld naar het mijnverleden in de streek. Deze drie thema’s krijgen telkens gestalte in de vorm van verschillende decorelementen’, zeggen Dirk Heylen en Wouter Schoovaerts, ceo’s van TODI.

Dertig nieuwe jobs
Tussen de verschillende decorelementen werden luchtgordijnen aangebracht om ze van elkaar te scheiden. Deze luchtgordijnen zijn tevens een knipoog naar de slogan ‘Oxygen for growth’ van LRM, die dit uniek project mogelijk maakt. “De totale investering voor het duikcentrum bedraagt negen miljoen euro, waarvan drie miljoen afkomstig is uit het SALK. Het project is goed voor dertig directe nieuwe jobs.

be-MINE neemt de volledige projectontwikkeling voor haar rekening, waarna LRM het vastgoed in portefeuille neemt en in concessie geeft aan uitbater TODI. Wij willen met deze gedurfde investering een unieke recreatieve bestemming creëren en zijn ervan overtuigd dat dit kan binnen een rendabele context”, besluit Hugo Leroi, Voorzitter Raad van Bestuur LRM.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139