LimburgActueel.beAchilles Bocholt verlaat EHF Cup en Hasselt wint derby in Tongeren

Door Rony Maes - 18 oktober 2016 - 3950 - Sport

Achilles Bocholt heeft na de heenwedstrijd nu ook de terugwedstrijd in de tweede kwalificatieronde van de EHF Cup verloren. Op bezoek bij het Hongaarse Csurgoi gingen ze nipt onderuit nadat ze de ganse wedstrijd hadden voorgestaan. Halfweg was de stand 10 – 11 in het voordeel van Bocholt. In de absolute slotseconden werd de gelijkmaker in de buzzer werd afgekeurd. Het Europees avontuur van Achilles Bocholt is voorbij.

Achilles Bocholt verlaat EHF Cup en Hasselt wint derby in Tongeren
Foto: Achilles BocholtBocholt begon zonder complexen en bijzonder gedreven aan hun ‘Mission Impossible’ tegen het Hongaarse Csurgoi. Na 10 minuten stond het 3 – 3. De volledige eerste helft stond Bocholt op voorsprong. Halfweg was het 10 – 11. Zelfde spelbeeld in de tweede helft maar naar mate de wedstrijd vorderde klom thuisploeg Csurgoi langszij en kwamen ze in de slotfase op voorsprong. In de slotseconden scoorde Serge Spooren de gelijkmaker on the buzzer. De scheidsrechters verklaarden het doelpunt geldig maar werden overruled door de tafelcommissaris die oordeelde dat het doelpunt buiten tijd viel. Eindstand 24 – 23.

Ont he buzzer scoren
“Ik ben fier op zoveel inzet en werkkracht”, zei Bart Lenders. “Mijn team stond voor een onmogelijke opdracht maar daar hebben ze zich lekker niets van aangetrokken. Op zo’n manier vrank en vrij spelen tegen een profploeg is grote klasse. Tot op twee minuten van het einde stonden we op voorsprong waarna zij langszij komen en het voortouw nemen. Toch hebben we nog de kracht om terug te vechten en scoren we 'on the buzzer'."

Vruchten later plukken
De scheidsrechters keuren het doelpunt goed, maar de waarnemer keurt het doelpunt af, omdat hij vond dat het doelpunt buiten tijd viel. "Dat is bijzonder zuur. Ik wil het positieve onthouden en dat is het collectief en het harde werk. Als we top zijn, kunnen we goed handballen. We hebben dan wel twee keer verloren en zijn Europees uitgeschakeld, maar we hebben zoveel geleerd. Hier worden we sterker van en zullen we de vruchten nog van plukken.”

Initia Hasselt wint derby bij Callant Tongeren
Initia ging in een Limburgse derby op zoek naar de twee punten in Tongeren. Beide ploegen hadden evenveel punten, en konden dus maar beter winnen om bovenin te blijven meedraaien. De Hasselaren openden de score, speelden goed mee tot 2-2, maar zakten dan volledig in elkaar. Callant Tongeren scoorde vlot en liep uit tot 6-2 na amper 9 minuten spelen. Hasselt kreeg geen vat op de wedstrijd, ondanks goals van Köhlen, Robyns en Ooms. Qerimi was erg trefzeker aan de overkant en hielp de thuisploeg aan een ruime 19-13 voorsprong aan de rust.

Initia had de boodschap goed begrepen tijdens de rust. Op twaalf minuten tijd was de Tongerse voorsprong volledig weggewerkt (21-21) onder meer door een goede Roelants. Initia duwde nu even door tot 23-26 na 53 minuten, terwijl aan Tongerse kant niets meer lukte. Bij 25-29 in de 59ste minuut was de wedstrijd gespeeld. Tongeren kon nog milderen tot 27-29 in de laatste minuut. Hubo Initia Hasselt bekleedt nu alleen de tweede plaats en volgt op één punt van leider Limburg Lions. Volgende week speelt Hasselt in eigen huis tegen HC Visé!


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139