LimburgActueel.beAchilles Bocholt lijdt nederlaag in EHF Cup

Door Rony Maes - 12 oktober 2016 - 3950 - Sport

Achilles Bocholt heeft zaterdagavond een 23-34 nederlaag geleden tegen het Hongaarse Csurgoi KK in de tweede kwalificatieronde van de EHF Cup handbal. Bij de rust was de stand 11 – 14 in het voordeel van de bezoekers. Na afloop van de wedstrijd stonden de zware 23 – 34 cijfers op het bord. De return wordt volgende week zaterdag gespeeld.

Achilles Bocholt lijdt nederlaag in EHF Cup
Foto: Achilles BocholtVanaf de eerste minuut verdedigde Bocholt uitstekend en op de counter konden de Damburgers in de aanvangsfase drie keer scoren. Na 10 minuten stond het 6-4 voor de thuisploeg en niet veel later zelfs 10 – 8. De coach van Csurgoi was niet tevreden, vroeg een time-out en dat bleek een keerpunt in de wedstrijd. Bocholt miste nadien enkele opgelegde kansen en stuitte meermaals op een uitmuntende Hongaarse doelman. De Hongaren namen de controle over en bogen een achterstand om in een voorsprong. Ruststand: 11-14.

Drukken en kraken
“De eerste 20 minuten waren de beste van het seizoen”, blikt coach Bart Lenders terug. “We begonnen uitstekend aan de wedstrijd, verdedigend zat het prima en een groot deel van de eerste helft stonden we op voorsprong. Mijn Hongaarse collega was niet tevreden en stuurde tijdens een time-out bij. De laatste vijf minuten van de eerste helft voelde je dat Csorgoi de wedstrijd in handen nam. De enkele keren dat we eruit kwamen, stuitten we telkens op een sterke doelman." Net voor de rust verliest Valkenborgh de bal en scoort Csurgoi. In plaats van 12 – 13 staat het 11 – 14 bij de rust.

In de beginfase van de tweede helft ziet Bocholt vier doelpogingen gestopt door de Hongaarse doelman Laszio Bartucz. De Hongaren voeren de druk op en Bocholt kraakt. De Hongaarse uitblinker Aleh Astrashapkin heeft een groot aandeel in de ruime 23 – 34 zege van zijn team.

Pak voor de broek
“De cijfers zijn overdreven”, zucht Lenders. “In het begin van de tweede helft houdt hun doelman ons meermaals van een doelpunt. Misschien waren we niet scherp genoeg bij de afwerking. Nadien kregen we het moeilijk in de verdediging. Wie alleen de uitslag bekijkt, denkt dat we een pak voor de broek hebben gekregen, terwijl we eigenlijk een heel goede eerste helft speelden. Het verschil moest onder de 10 doelpunten gebleven zijn. Dat is het enige minpunt.”

Beneliga zevende speeldag
In de Beneliga won Bocholt eerder van Koornneef met 24-29. Callant Tongeren haalde het van Bevo met 27-21 en Initia Hasselt verloor van Hurry Up met 31-29. Lions in nu de nieuwe leider, maar Hubo Initia Hasselt en Callant Tongeren volgen op één punt. Volgende zaterdag om 20.15 u. geven Tongeren en Hasselt elkaar partij in de Eburons Dome. Bocholt speelt tegen Aalsmeer


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139