LimburgActueel.beNeerpeltenaren vragen akten en attesten vanaf vandaag digitaal op

Door Redactie - 11 oktober 2016 - 3910 - Samenleving

De dienst burgerzaken van de gemeente Neerpelt levert jaarlijks duizenden aktes en attesten af. Voor het verkrijgen van een dergelijk document diende de Neerpeltenaar tot vorige week naar het loket te komen tijdens de openingsuren. Liefst 14 documenten, zoals een geboorteakte en uittreksel uit het bevolkingsregister, zijn vanaf nu echter volledig digitaal op te vragen, 7 dagen per week en 24 uur per dag. Dat aanbod zal in de toekomst nog uitgebreid worden.

Neerpeltenaren vragen akten en attesten vanaf vandaag digitaal op
Foto: PCPrima"Jaarlijks levert onze gemeente ongeveer 3000 van deze documenten af. Potentieel zijn er dus 3000 verplaatsingen naar het gemeentehuis en terug uit te sparen, wat ook weer bijdraagt tot de verduurzaming van de dienstverlening", vertelt burgemeester Raf Drieskens.

Om dit platform te ontwikkelen, liet het Neerpelts bestuur meer dan 30.000 papieren aktes scannen. Deze werden vervolgens gekoppeld aan het persoonlijk rijksregisternummer. Hierdoor kan het juiste document, na het doorlopen van een authenticatieprocedure, in enkele muisklikken worden opgevraagd.

Volledig rechtsgeldig
"Om een document op te vragen heeft men een pc met internetverbinding, een kaartlezer en een Belgische e-ID (elektronische identiteitskaart) of elektronische vreemdelingenkaart met pincode nodig. Na de aanvraag zal het document automatisch worden verwerkt en krijgt de aanvrager het vijf minuten later in zijn mailbox."

Het afgeleverde document is voorzien van een elektronische handtekening onder de vorm an een unieke code. Zowel de aanvrager als de instantie die het document nodig heeft, kan de echtheid van het document controleren door deze code in te geven op www.verifieer.be.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139