LimburgActueel.beBocholt en THES delen de punten na spektakelstuk

Door Rony Maes - 10 oktober 2016 - 3950 - Sport

De eerste Limburgse derby in de tweede amateurliga B, tussen Bocholt en THES werd met 3-3 een voltreffer voor 600 toeschouwers. LimburgActueel vroeg een reactie aan Tim Jeunen van Bocholt VV en Martijn Stefani en Dylan Vanwelkenhuysen van THES. Lees hier tevens het volledige wedstrijdverslag!

Bocholt en THES delen de punten na spektakelstuk
Foto: archiefbeeld

Bocholt kon aantreden met een compleet elftal. Bij THES kon Wouter Vrancken niet rekenen op o.m. Annab en Appeltans. Deze laatste is ondertussen weer aan lopen toe. De bezoekers startten het best met al na vijf minuten een doelpunt. Uitblinker Stefani zette de thuisverdediging onder druk en legde de bal mooi in de loop van Vanwelkenhuysen. De ex-Bocholtspeler maakte er 0-1 van. De gelijkmaker viel op het kwartier. Een vrije trap van Peeters belandde aan de tweede paal waar Peltjo voor doel teruglegde en Jeunen binnenwerkte (1-1).

Ondanks deze opdoffer bleef THES de betere ploeg en in de 26ste minuut bediende Stefani Van Oudenhove die vanuit een scherpe hoek voor 1-2 zorgde. Toen Stefani zelf drie minuten later zowat de hele Bocholt verdediging op een hoop speelde en zelf scoorde(1-3) leek THES op weg naar een vlotte zege. Te meer omdat de bezoekers hun stempel bleven drukken tot vlak voor rust Van Tilburg Poell neerlegde in de zestien en Palmans de strafschop omzette (2-3).

Inbreng van youngsters
In de tweede helft zagen we een ander Bocholt, dat al na 4 minuten gelijk maakte. Peeters schoot van ver; Ghijssens loste en de goed gevolgde Jeunen scoorde de 3-3. Bocholt bleef nu de betere ploeg en na een tweede gele kaart voor Moutawakil in de 66ste minuut kwam THES nog meer onder druk. Vrancken probeerde met de inbreng van youngsters Vandebroek en Reynders nog te verrassen, maar mocht uiteindelijk gelukkig zijn met de 3-3. Want in het slotkwartier schoot Poell nog op de lat, redde Ghijsens knap een bal van diezelfde Poell en raakte Marchal van ver de kruising.

THES staat nu samen met Spouwen Mopertingen, dat met 4-1 verloor bij Cappellen aan de leiding. Hades ging met 2-3 winnen bij Grimbergen. Volgende zaterdag om 19u30 is er Hades-Berchem en om 20u00 Hoogstraten-Bocholt en Overijse-THES. Spouwen-Mopertingen speelt zondag om 15u00 tegen Tienen.

Zware thuisnederlaag Lommel doet Fraeye opstappen
In de Jupiler Pro League werd niet gespeeld. Volgende zaterdag speelt STVV om 20u00 tegen Westerlo en om 20u30 is er Moeskroen-Genk. In 1 B eindigde de wedstrijd Lommel –Tubeke op 3-6 ondanks een vroege 2-0 langs Schils en Bertjens. Trainer Karel Fraeye gaf na de wedstrijd zijn ontslag. Vrijdag om 20u30 speelt Lommel bij Cercle Brugge.

In de eerste amateurliga eindigde Oudenaarde-Hasselt op 1-1. Eisden verloor met 2-0 in Virton. Zaterdag speelt Eisden tegen Oudenaarde en zondag is er Hamme-Hasselt. In de derde amateurliga B won Wellen de derby in Leopoldsburg met 0-2. Helson versloeg Turnhout met 2-1 en Pelt verloor met 0-2 bij Sint Lenaarts. Zaterdag speelt Pelt om 19u30 tegen Nijlen en trekt Leopoldsburg naar Betekom. Wellen ontvangt zondag Eppegem.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139