LimburgActueel.beGemeentehuis Meeuwen-Gruitrode krijgt ASTRID-indoorradiodekking

Door Redactie - 06 oktober 2016 - 3670 - Actueel

Jaarlijks houdt de gemeentelijke crisiscel van Meeuwen-Gruitrode een crisisoefening in het gemeentehuis. Dat helpt processen te versnellen wanneer er zich effectief een crisissituatie voordoet. “Het ASTRID-systeem wordt gebruikt door de veiligheid- en hulpdiensten om met elkaar te kunnen communiceren tijdens een crisissituatie. Uit metingen van de federale politie blijkt dat de ASTRID-radiodekking in ons gemeenthuis onvoldoende is", aldus burgemeester Lode ceyssens. "Daarom werd beslist om een bijkomende ASTRID-indoordekking te voorzien in een aantal lokalen en gangen."

Gemeentehuis Meeuwen-Gruitrode krijgt ASTRID-indoorradiodekking
Foto: Meeuwen-GruitrodeWanneer het nieuwe systeem, met buiten- en binnenantennes, geïnstalleerd is, kunnen vijf instanties (zoals brandweer, politie en civiele bescherming) onafhankelijk van mekaar met dit systeem werken. "Als gemeentebestuur dragen wij veiligheid hoog in het vaandel. Daarom vinden wij het belangrijk dat er jaarlijks geoefend wordt op mogelijke crisissen."

Vorige week maandag, 26 september, heeft de gemeentelijke crisiscel nog eenoefening gehouden. Concreet wil dit zeggen dat naast de burgemeester en ambtenaar noodplanning alle disciplines (zoals politie, brandweer, medische hulpverlening, logistieke steun en de communicatieambtenaar) rond de tafel zitten, aangevuld met hun back-ups. Tijdens zo’n oefening probeert de crisiscel de ramp in zo goed mogelijke banen te leiden. Achteraf worden de ervaringen van alle disciplines gedeeld en worden bruikbare tips meegenomen naar een volgende oefening.

De kostprijs van de indoorradiodekking wordt geraamd op circa 30.000 euro.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139