LimburgActueel.beAchilles Bocholt heeft met EHF Cup troostprijs

Door Rony Maes - 05 september 2016 - 3950 - Sport

Achilles Bocholt heeft bij zijn debuut in de Champions League handbal in het Oostenrijkse Bregenz niet kunnen stunten. Tegen Bregenz verloor het met 39 – 31. Bocholt speelde een sterke partij maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen. Zondag verloor het ook zijn tweede partij van het Champions League kwalificatietornooi. De wedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv eindigde op 33 – 30.

Achilles Bocholt heeft met EHF Cup troostprijs
Foto: M.KranzenHalfweg was het 16 – 15. Bocholt maakte er ook nu een spannende wedstrijd van en streed voor wat het waard was maar uiteindelijk moesten ze toch hun meerdere erkennen in hun tegenstander. Achilles Bocholt eindigt op de vierde plaats in hun poule. Hun Europees avontuur krijgt een vervolg in de EHF Cup. In de tweede ronde neemt Achilles het op tegen de winnaar van het duel tussen het Hongaarse Csurgoi en het Noorse Bodö.

Fouten afgestraft
“Een zege zat er zeker in maar Maccabi strafte het kleinste foutje af en kon zo uiteindelijk de wedstrijd winnen”, analyseert trainer Bart Lenders de wedstrijd. “In de eerste helft kon het echt alle kanten uit. We deden alles goed en gingen rusten bij een 16 – 15 stand. In de tweede helft werden onze verdedigende fouten afgestraft en aanvallend slaagden we er niet altijd in om de kansen te benutten."

Boven zichzelf uitstijgen
"Maccabi was toch een niveau of twee hoger dan ons. De kampioen van Israël heeft een budget dat vier keer zo groot is als het onze en beschikt over allemaal profspelers. Ook vandaag hebben we een meer dan degelijke wedstrijd gespeeld. We hebben hard gewerkt en veel energie gebruikt. Veel jongens zijn boven zichzelf uitgestegen. Dit tornooi was een positieve ervaring en dat nemen we mee naar de toekomst", besluit Lenders.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139