LimburgActueel.beNicola Philippaerts reageert op aantijging rond Olympische diskwalificatie

Door Redactie - 17 augustus 2016 - 3670 - Sport

Nicola Philippaerts en H&M Zilverstar T werden zondag in de eerste ronde van de jumpingcompetitie uitgesloten omwille van een dubbele weigering aan de voorlaatste hindernis. Na afloop van de wedstrijd werd bij nazicht van H&M Zilverstar T een kleine schaafwonde ontdekt waarop de wedstrijdleiding de Belgische combinatie diskwalificeerde. "Eén enkele zin geschreven door een journalist, die ik niet eens gesproken heb, is een eigen leven gaan leiden en dat betreur ik ten zeerste", zegt Nicola Philippaerts bij LimburgActueel.

Nicola Philippaerts reageert op aantijging rond Olympische diskwalificatie
Foto: archiefbeeld"Zondag was ik ontgoocheld, omdat ik de eerste ronde niet overleefde. Maar de ontgoocheling over wat er vandaag allemaal geschreven is, is zo mogelijk nog groter", zucht de Limburgse ruiter. "Tot aan de voorlaatste hindernis leken we op weg naar een foutloze ronde, maar op de dubbele oxer ging het mis. Een weigering van een paard is iets abrupt. Je verwacht je daar niet aan. Toen Zilverstar plots weigerde heb ik er alles aan gedaan om niet te vallen. In een reactie heb ik Zilverstar met mijn spoor geraakt", vertelt Philippaerts.

"Vervolgens hebben we opnieuw aangezet, maar Zilverstar weigerde opnieuw met de uitsluiting als gevolg. Uiteraard was ik ontgoocheld en boos. Wie de beelden bekijkt ziet dat ook aan mijn lichaamstaal. Na afloop van de wedstrijd heeft de jury bij mijn paard een kleine schaafwonde opgemerkt, waarschijnlijk veroorzaakt door mijn onverwachte reactie. Daarop werden we prompt uitgesloten. Meer is er niet gebeurd", stelt Nicola.

Innige relatie
"Ik word nu door sommige mensen als een dierenbeul afgeschilderd en dat doet bijzonder veel pijn. De relatie paard-ruiter is zeer innig. Zilverstar en ik zijn een team. We doen alles samen. We hebben elkaar nodig. Je wint samen en je verliest samen. Ik vraag me af op basis van welke informatie de desbetreffende journalist zich baseert om te schrijven dat ik mijn paard overvloedig met de zweep heb bewerkt, want die informatie klopt totaal niet. Het gedrag wat mij hier wordt aangewreven ligt helemaal niet in mijn aard. Zo zijn wij niet opgevoed. Ik ben bijzonder ontstemd over de verkeerde berichtgeving", besluit Philippaerts.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139