LimburgActueel.beMinder leegstaande handelspanden in Leopoldsburg

Door Redactie - 12 augustus 2016 - 3970 - Economie

Het gemeentebestuur van Leopoldsburg ontving vanuit de provincie Limburg recent de geactualiseerde feitenfiche detailhandel, een resultaat uit het EFRO-project Kennisnetwerk Detailhandel. Daarin worden, naast onder meer demografische en tewerkstellingscijfers, vooral cijfers over de detailhandelsvraag en het aanbod weergegeven. Het mag blijken dat de leegstand in Leopoldsburg gedaald is, zowel wat betreft de detail- als de niet-detailhandelspanden.

Minder leegstaande handelspanden in Leopoldsburg
Foto: archiefbeeldLeegstand detailhandelspanden in aantal:

  • evolutie van 2008-2016: - 18,5 procent
  • evolutie van 2014-2016: - 8,30 procent 

Leegstand niet-detailhandelspanden in aantal:

  • evolutie van 2008-2016: - 19,2 procent
  • evolutie van 2014-2016: - 8,7 procent

"Deze daling van de leegstand is een trend tegen de algemene tendens in. De sterkste daling werd de laatste jaren verwezenlijkt en is te danken aan de inspanningen die ons gemeentebestuur leverde om de handelskern te versterken", licht schepen Marleen Kauffmann toe. "Zo werd de dienst middenstand uitgebouwd, werd de adviesraad lokale economie in het leven geroepen en werd er een premie uitgereikt voor gevelrenovatie en de renovatie van leegstaande handelspanden/wonen boven winkels."

Broeinest van leven
Ook de komende jaren blijft de gemeente investeren in een duurzaam en consequent beleid om een aangename omgeving te creëren, die de betrokkenheid van de lokale handelaars doet toenemen en bezoekers naar Leopoldsburg lokt. Hiertoe heeft de gemeente een Strategisch Commercieel Plan ontwikkeld met doelstellingen en acties die systematisch in uitvoering worden gebracht. "De handelskern vormt immers het socio-economische hart van de gemeente, is een broeinest van leven en van diverse functies zoals wonen, werken en winkelen", besluit Kauffmann.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139