LimburgActueel.beNoodopvangcentrum Leopoldsburg sluit eind oktober

Door Redactie - 26 juli 2016 - 3970 - Samenleving

In oktober 2015 kreeg Leopoldsburg een noodopvangcentrum voor asielzoekers toegewezen. In de vroegere legerkazerne “Kwartier Moorslede” werd plaats gecreëerd voor 500 asielzoekers. Dit noodopvangcentrum werd geïnstalleerd en uitgebaat door het Rode Kruis. Eerder liet het kernkabinet al weten dat het centrum voor het einde van dit jaar zou gesloten worden. 

Noodopvangcentrum Leopoldsburg sluit eind oktober
Foto: archiefbeeldIntussen is er beslist dat de laatste bewoners eind oktober uit het opvangcentrum zullen vertrekken. Vanaf 15 september wordt gewerkt aan de afbouw van het aantal aanwezige asielzoekers en zullen er geen nieuwe meer toegewezen worden aan Leopoldsburg.

Het merendeel van de bewoners zal het centrum via de gewone uitstroom verlaten. Wanneer hun aanvraagdossier volledig behandeld is, moeten zij immers zelf op zoek naar een woonst (in geval van erkenning of subsidiaire bescherming) of moeten zij bij weigering van hun asielaanvraag het land verlaten. De bewoners van wie het aanvraagdossier eind oktober nog niet rond is, zullen verhuizen naar een ander opvangcentrum.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139